Rovaniemen Vaaranlammen kouluhanke halutaan toteuttaa vuokramallilla

Kaupungilla on positiivisia kokemuksia vuokramallilla toteutetuista hankkeista.

Uusi Vaaranlammen koulu on tarkoitus sijoittaa nykyisen koulurakennuksen paikalle. Arkistokuva. Kuva: Vesa Vaarama / Yle

Rovaniemen Vaaranlammen kouluhanke esitetään toteutettavaksi vuokramallilla.

Vuokramallissa kaupunki toimisi tiloissa pitkäaikaisella vuokrasopimuksella hankkeen toteuttajan toimiessa vuokranantajana ja vastatessa kiinteistön hyvästä kunnosta koko vuokrakauden ajan.

Kaupungin mukaan aiemmin vuokramallilla toteutetut hankkeet ovat onnistuneet hyvin, niiden toteutusaika on osoittaunut kohtuullisen lyhyeksi perinteisiin toteutusmalleihin verrattuna eikä kaupungin tarvitsisi ottaa lisää lainaa hankkeen toteuttamista varten.

Kaupungin tilajaosto päättää asiasta kokouksessaan keskiviikkona.

Uusi Vaaranlammen koulu on tarkoitus sijoittaa nykyisen koulun paikalle. Rakennukseen on tarkoitus sijoittaa myös muita palveluita kuten päiväkoti ja neuvola.

Hankkeen on tarkoitus valmistua kesällä 2024.

Koulu ja päivähoito jo väistötiloissa

Vaaranlammen koulu toimii tällä hetkellä väistötiloissa Kairatiellä ja päivähoito väistötiloissa Koskikadulla. Vaaranlammen neuvola aloittaa väistötiloissa Pohjolankadulla joulukuussa. Hammashoitola toimii vielä toistaiseksi Vaaranlammen koulun tiloissa.

Sivistyslautakunta päätti viime viikolla, että neljä päiväkotiryhmää sijoitetaan väliaikaisesti Vaaranlammen entisen päiväkodin tiloihin ensi kevääksi. Ryhmille suunnitellaan uudet tilat ensi syksyyn mennessä.

Uudelleen sijoittelu on seurausta päivähoidon kasvaneesta tarpeesta. Päivähoitoon on tulossa Rovaniemellä yli sata uutta lasta vuoden vaihteen jälkeen.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.