"Ketuttaa, ei jaksaisi millään", sanoo opiskelija – koronarajoitukset kiristyvät jälleen pääkaupunkiseudulla, kysyimme helsinkiläisten tuntoja

Pääkaupunkiseudun koronarajoituksiin on tullut ja tulossa merkittäviä tiukennuksia kuluvalla viikolla. Alueen koronakoordinaatioryhmä on antanut alueelle laajan maski- ja etätyösuosituksen.

Opettaja Joel Gräfnings, opiskelija Tea Tuomi ja eläkeläinen Kristiina Paro.
Kysyimme helsinkiläisiltä tänään keskiviikkona, mitä tuntoja kiristyvät koronarajoitukset heissä aiheuttavat.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee jälleen maskin käyttöä kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille ihmisille.

Maskin käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Maskin käyttöä suositellaan näin ollen myös oppilaitoksissa kuudennesta luokasta lähtien.

Suositus on voimassa saatujen rokotusten määrästä riippumatta.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä antoi tiistaina myös laajan etätyösuosituksen ja kehottaa työnantajia mahdollistamaan etätyön kaikissa sellaisissa tehtävissä, joissa se edes tilapäisesti onnistuu.

Maski- ja etätyösuositus astuivat voimaan heti tiistaina ja ovat voimassa 16.1.2022 saakka. Uudellemaalle on lisäksi tulossa huomenna torstaina kokoontumisrajoitus, joka koskee yli 20 osallistujan seisomapaikallisia tapahtumia ja yhteislaulutilaisuuksia.

Tapahtumajärjestäjien on mahdollista kiertää rajoitukset vaatimalla yleisöltä koronapassia.

Voit keskustella aiheesta torstaihin 25.11.2021 kello 14 saakka.

Lue myös: