Uusi etätyösuositus nosti työpaikkojen koronapassit jälleen keskusteluun – kokosimme keskeiset näkemykset puolesta ja vastaan

Työnantajat toivoisivat tietoa työntekijöiden rokotuksista, mutta työpaikkojen koronapassilla on myös iso joukko vastustajia. Työoikeuden emeritusprofessorin mukaan lainsäädännöllisesti työpaikkojen koronapassi olisi yksinkertainen.

Tällä hetkellä koronapassi on vaihtoehto rajoituksille esimerkiksi ravintoloissa, yökerhoissa ja yleisötilaisuuksissa. Passin laajentamista selvitetään. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Koronatilanne näyttää jälleen huolestuttavalta, ja tiistaina pääkaupunkiseudulla linjattiin paluusta laajaan maski- ja etätyösuositukseen.

Työpaikoilla “normaaliaikaa” ehti kestää vain puolitoista kuukautta, sillä edellinen etätyösuositus päättyi lokakuun puolivälissä.

Etätyösuositukseen paluu on väärä keino ja koronapassi on saatava käyttöön myös työpaikoilla, kirjoitti Palvelualojen työnantajien Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto keskiviikkona.

Mikä koronapassin laajentaminen työpaikoille tarkoittaisi? Kokosimme keskeisiä näkemyksiä keskustelussa.

Työnantajapuolelta puoltoa passille

Koronapassi otettiin Suomessa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona esimerkiksi ravintoloihin ja yleisötilaisuuksiin lokakuussa. Se on todistus koronarokotuksesta, sairastetusta taudista tai negatiivisesta koronatestistä.

Työnantajapuolelta passin laajentamista työpaikalle on vaadittu jo useaan kertaan. Tällä hetkellä työnantajalla ei ole oikeutta selvittää, onko työntekijä ottanut koronarokotuksen.

Marraskuun alussa koronapassia työpaikoille vaati Elinkeinoelämän keskusliitto.

EK:n johtaja Ilkka Oksala kirjoitti tuolloin (siirryt toiseen palveluun), että työnantajalla pitää olla oikeus saada tieto siitä, ovatko työntekijät ottaneet rokotuksen. Tällöin työt voitaisiin järjestää niin, ettei rokottamaton vaaranna muiden työntekijöiden ja asiakkaiden terveyttä. Mikäli töiden uudelleenjärjestely ei onnistuisi, pitäisi rokottamaton työntekijä voida lomauttaa.

Keskiviikkona koronapassin kysymistä työntekijöiltä penäsivät Suomen Yrittäjät (siirryt toiseen palveluun) ja Palvelualojen työnantajaliitto Palta.

Paltan mukaan kyse on turvallisuuden varmistamisesta.

– Jotta työnantaja voi turvata työntekijöidensä ja asiakkaidensa turvallisuuden, on työnantajan saatava tietää ovatko työntekijät ottaneet koronarokotteen, Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto kirjoittaa P (siirryt toiseen palveluun)altan sivuilla.

Ylen syyskuussa tekemässä kyselyssä yritysten henkilöstöjohtajat katsoivat, että tarkempi tieto työpaikkojen rokotustilanteesta olisi hyödyllinen.

Esimerkiksi Ranskassa ja Italiassa koronapassin vaatimuksia on jo ulotettu monille työpaikoille.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Palkansaajapuoli näkee huolia

Työnantaja- ja palkansaajapuolella on erilaisia näkemyksiä siitä, olisiko koronapassin käyttöönotto työpaikoilla mahdollista ja miten se voitaisiin toteuttaa.

Palkansaajia edustavan SAK:n työmarkkinapäällikkö Karoliina Huovila totesi Ylelle toissa viikolla, että työntekijällä on oikeus olla kertomatta terveysasioitaan työnantajalle, ja passin ulottaminen työpaikoille kohtaisi oikeudellisia ongelmia.

– Myös se mietityttää, että jos työnantaja saa kysyä tätä, niin mitä seuraavaksi, Huovila totesi.

Perus- ja lähihoitajia edustava ammattiliitto Super suhtautuu varauksella passiin, mutta kehottaa kaikkia ottamaan rokotukset.

Liiton puheenjohtajan Silja Paavolan mukaan passi voisi aiheuttaa hoivakodeissa ongelmia, jos rokotettuja hoitajia ei löydy riittävästi ja hoivakoteja jouduttaisiin sulkemaan.

Suomessa kaksi koronarokotusta on saanut nyt 81,1 prosenttia yli 12-vuotiaista. Kuva: Jari Kovalainen / Yle

Passin laajentaminen selvittelyssä ministeriössä

Sosiaali- ja terveysministeriö selvittää parhaillaan mahdollisuuksia koronapassin käytön laajentamiseen myös työpaikoille ja tilanteisiin, joissa rajoituksia ei ole voimassa.

Aluksi passia laajennettaisiin sosiaali- ja terveysalalle, mutta yhtenä mahdollisuutena on pidetty, että passi voisi olla käytössä myös muiden alojen työpaikoilla.

Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskisen mukaan laissa yksinkertainen keino sallia koronapassi työpaikoilla olisi, että lakiin lisättäisiin työnantajalle oikeus käsitellä terveydentilatietoja silloin, kun se on välttämätöntä työturvallisuuden toteuttamiseksi.

Koskisen mukaan tällainen lisäys voitaisiin tehdä lakiin yksityisyyden suojasta työelämässä, eikä kokonaan uutta lakia tarvitsisi luoda.

Työnantajan velvollisuus huolehtia työturvallisuudesta aiheuttaisi Koskisen mukaan työtehtävien järjestelyä esimerkiksi niin, että rokottamattomat ja rokotetut voisivat työskennellä esimerkiksi eri tiloissa tai erilaisissa tehtävissä.

– Se voisi tarkoittaa esimerkiksi etätyöpakkoa tai läsnätyön järjestelyä niin, että rokottamattomat olisivat väliaikaisesti sellaisissa töissä, että heidän aiheuttamansa riski olisi mahdollisimman vähäinen, Koskinen sanoo.

Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskisen mukaan lainsäädännöllisesti koronapassin säätäminen työpaikoille olisi yksinkertaista ja voitaisiin tehdä nopeasti. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Työpaikkojen passilla kymmeniätuhansia vastustajia

Viime viikolla koronapassin käyttöönottoa työpaikoilla vastustava kansalaisaloite eteni eduskunnan käsittelyyn aloitteen kerättyä yli 50 000 allekirjoitusta.

Aloite vaatii Suomeen lakia, joka estäisi passin käyttöönoton työpaikoilla.

Aloitetta perustellaan muun muassa sillä, että jokaisella kansalaisella pitää olla oikeus työhönsä ja passin käyttöönotto työpaikoilla jättäisi ihmisiä työelämän ulkopuolelle vastoin heidän tahtoaan.

Emeritusprofessori Koskinen ei usko, että koronapassi työpaikoilla johtaisi rokottamattomien lomautuksiin isossa kuvassa, sillä lomautusta ei saa tehdä henkilökohtaisella perusteella ja lomautusprosessi on työnantajan päässä raskas.

Työnantajan olisi ensin pyrittävä ratkaisemaan asia työjärjestelyillä.

– Jos työtä ei pystytä järjestämään, voi syntyä lomautustarve. Tällöin käydään yt-neuvottelu ja työntekijälle tulee normaali työttömyysturvan suoja. Ei voida lomauttaa, ellei ole ensin selvitetty mahdollisuuksia antaa muuta työtä, Koskinen sanoo.

Haluaisitko sinä laajentaa koronapassia työpaikoille? Voit keskustella aiheesta 25.11. kello 23:een asti.

Lue myös: