Oulun terveysjohtaja: Lasten ja nuorten koronatartunnat eivät anna aihetta pelkoon

Sairaalahoidossa on muutamia koronatatunnan saaneita lapsia. Terveysjohtaja Jorma Mäkitalo huomauttaa, että lasten ja nuorten koronaoireet ovat pääsääntöisesti lieviä.

Oulun terveysjohtajan Jorma Mäkitalon mukaan lasten koronatartuojen suhteen ei ole syytä paniikkiin: pääosa oireista on lieviä. Kuva: Päivi Seeskorpi / Yle

Oulun kaupungin terveysjohtajan Jorma Mäkitalon mukaan lasten ja nuorten koronatartunnat eivät anna aihetta pelkoon tai huoleen. Hän sanoo, että koronaan sairastuneiden lasten ja nuorten oireet ovat pääsääntöisesti lieviä.

Oulun yliopistollisen sairaalan lasten infektiolääkäri Niko Paalanne kertoo, että Pohjois-Pohjanmaalla on joutunut sairaalahoitoon koronatatunnan vuoksi myös yläkouluikäisiä nuoria. Sairaalahoidossa on edelleen vain yksittäisiä lapsia, mutta muutos aikaisempaan on selvä: viime talvena koronavirus ei juurikaan vienyt lapsia sairaalahoitoon Pohjois-Pohjanmaalla.

– Seuraamme tarkasti, mitä koronan suhteen lasten sairaalahoidossa tapahtuu. Nyt kannattaa kuitenkin muistaa, että meillä on koko ajan lapsia ja nuoria sairaalahoidossa erilaisten virusten aiheuttamien infektioiden vuoksi. Korona ei yllä edes sille tasolle, mitä nämä muut tavallisina pitämämme virukset aiheuttavat, terveysjohtaja Jorma Mäkitalo huomauttaa.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.