Hyppää sisältöön

Lopen kirkko saa uuden katon

Kattoremontin takia osa kirkosta on poissa käytöstä. Lopen seurakunta miettii myös kirkon lämmityksen järjestämistä. Pohdinnassa ovat myös kirkon valaistusratkaisut.

Lopen kirkon katto on moniulotteinen ja varsin suuri, joten haasteita riittää katonkorjaajilla. Kuva: Ville Tiirikainen / Yle

Kirkon kattoremontti on hyvässä vauhdissa Lopella. Puolen miljoonan euron remontti valmistuu helmikuussa. Kirkkoherra Tuomas Hynysen mukaan arkipäivisin tehtävä remontti ei haittaa kirkon käyttöä, vaikka puoli kirkkoa on suljettuna töiden takia.

– Viikonloppuisin kirkko on käytössä ihan normaalisti. Sen sijaan kirkkoon tulijat voivat joutua etsimään uuden reitin päästäkseen sisälle.

Lopen seurakunnassa pohditaan edelleen kirkon lämmitystä. Kirkkoherran mukaan uudesta lämmitystavasta on tekeillä kaksi vertailevaa suunnitelmaa. Toinen vaihtoehto on hankkia kirkkoon ilmalämpöpumppuja ja toinen keskuslämmitys vesikierrolla, jolloin kirkon lattia jouduttaisiin avaamaan.

Uutta maalia sisälle, pysäköinti kuntoon ulkona

Lopen kirkko ja sen piha-alue kaipaavat myös kohennusta. Sisämaalausten lisäksi penkkejä järjestetään uudelleen siten, että joitain penkkejä otetaan pois. Myös kirkon valaistusta uusitaan, sillä kirkko on hämärä päivälläkin.

Myös pihalla on tarkoitus laittaa ulkovalaistus kuntoon sekä muun muassa pysäköinti nykyistä selvemmäksi. Sisä- ja pihasuunnitelmat on tarkoitus hyväksyttää ensi talven tai kevään aikana.

– Toteutus voisi tapahtua loppukesästä, mutta aikataulu voi hyvinkin siirtyä jopa vuodelle 2023, arvioi Lopen kirkkoherra Tuomas Hynynen.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.