Nordea veti rokotekriittisen markkina-analyysin pois sivuiltaan – viestintäjohtaja: "Olemme aloittaneet sisäisen selvityksen sen sisällöstä"

Kolmas rokotekierros lisää tartuntoja ja "rokote on ilmeisesti niin hyvä, että ihmiset pitää pakottaa ottamaan se!", analyysissa veisteltiin. Nyt se on poistetu Nordean sivuilta.

Nordea poisti railakkaan markkina-analyysin sivuiltaan. Kuvakaappaus.

Nordea julkaisi sunnuntaina railakkaan markkina-analyysin, joka on ehtinyt herättää ihmettelyä.

Sunnuntaisin julkaistavassa Nordea Weekly -markkinakatsauksessa 21.11. pääteltiin muun muassa, että rokotteet eivät torju tartuntoja. Ne lisäävät niitä. Analyysin kirjoittajat arvelivat, että Israelissa kolmas rokotuskierros lisäsi tartuntoja, niinpä se tulee lisäämään tartuntoja Yhdysvalloissakin.

Rokotteet eivät selvästikään ehkäise tartuntoja, analyysissa arvioidaan. Kuvakaappaus.

“Rokote on ilmeisesti niin hyvä, että ihmiset pitää pakottaa ottamaan se!” analyysissa veisteltiin.

Siinä myös esimerkiksi kerrotaan, että sairaaloissa olevien potilaiden määrästä kertovaan dataan ei voi luottaa.

"Eivät edusta Nordean kantaa"

Nordean ulkoisen viestinnän johtaja Satu Malkamäki kommentoi analyysia Ylelle. Malkamäki kertoi, että on hankalassa tilaisuudessa, eikä pysty puhumaan ja hän vastasi Ylen kyselyyn asiasta sähköpostitse.

“Kyseisessä analyysissa esitetyt näkemykset eivät edusta Nordean virallista kantaa”, Malkamäki sanoo.

“Nordea noudattaa viranomaisten koronasuosituksia, myös rokotuksissa. Tämä markkina-analyysi on valitettavasti viestinnällisesti epäonnistunut, ja olemme aloittaneet sisäisen selvityksen sen sisällöstä. Artikkeli on poistettu sivuilta.”

Lue myös: