Näyttelijänä tutuksi tullut Antti Reini löysi uuden väylän luovuudelleen: "Koen ilmaisevani itseäni parhaiten kirjoittamalla"

Antti Reini on tehnyt lukuisia rooleja rikossarjoissa, mutta dekkarikirjoista hän ei välitä.

Antti Reiniä riivaa toisinaan kummallinen tarve syödä kaikkea vihreää
Antti Reiniä riivaa toisinaan kummallinen tarve syödä kaikkea vihreää

Antti Reini tunnetaan näyttelijänä ja muusikkona, mutta repertuaariin kuuluu myös kirjoittaminen. Reini kertoi Puoli seitsemän -ohjelmassa, että tarinoiden luominen alkoi jo nuoruudessa.

– Huvitin niillä itseäni ja ehkä kavereitakin, mutta en sitten säilyttänyt niitä koskaan. Se vaatii niin paljon pitkäjänteisyyttä, että huomasin, ettei minulla ollut silloin aikaa siihen. Vasta vanhemmalla iällä koin, että voisin alkaa jäsentää asioita kirjalliseen muotoon.

On myös tarvittu elettyä elämää.

– Mitä enemmän elän ja koen, sitä helpompi minun on kirjoittaa niistä.

Reiniltä on ilmestynyt tähän mennessä kaksi kirjaa, joista viimeisin julkaistiin viime syksynä keskellä koronakriisiä. Reini sanoo, että La Ciudad -nimistä romaania on vaikea lokeroida tyylilajillisesti.

– Se syntyi jostain sellaisesta, että olen aina ihmetellyt rajoja. Minua on aina kiinnostanut kieli ja kommunikointi, joissa ei ole sanoja ja halusin lähteä luomaan jotain sellaista muotoa, joka jäisi lukijalle itselleen tulkittavaksi.

– Kirjassa ei esimerkiksi käy ilmi, missä maassa se tapahtuu tai mitä kansalaisuuksia kirjan henkilöt ovat vaan lukija voi itse muodostaa sen.

Reini paljasti ohjelmassa, että viimeisimmäksi hän on lukenut Samuli Edelmanin elämäkerran ja karttelevansa dekkareita.

– En ole mikään dekkareiden erityinen ystävä, koska kun alan lukemaan, niin tiedän miten se yleensä etenee ja mitä lopussa tapahtuu.

Katso koko lähetys Areenasta: