Jukka Takalolle myönnettiin vuoden 2021 Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidepalkinto

Kahden maakunnan taidetoimikunnan perusteluissa kuvaillaan Takalon monipuolista uraa, johon kuuluu paitsi musiikillisia ja kirjallisia ansioita myös erilaisten tapahtumien ideointia ja järjestämistä.

Muusikko Jukka Takalo kuvaa usein teoksissaan kotiseutuaan Haukiputaan Martinniemeä. Kuva: Päivi Seeskorpi / Yle

Oulun haukiputaalainen muusikko Jukka Takalo on saanut Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tämän vuoden taidepalkinnon. Palkinto on arvoltaan 10 000 euroa.

Kahden maakunnan yhteisen taidetoimikunnan pitkissä perusteluissa kuvaillaan Takalon monipuolista uraa, johon kuuluu paitsi musiikillisia, kirjallisia ja audiovisuaalisia ansioita myös erilaisten tapahtumien ideointia ja järjestämistä. Hän on ollut perustamassa muun muassa Ilmakitaransoiton MM-kisoja Ouluun.

Takalon tyyliä kuvaillaan maanläheiseksi, humoristiseksi ja sydämen viisautta sisältäväksi. Hän kertoo lauluissaan kotiseutunsa luonnosta, miljööstä ja tarinoista, mutta tekstejä on ollut myös yhteiskunnallisista aiheista. Takalo on tehnyt kappaleita muillekin artisteille sekä monipuoliselle yleisölle, esimerkiksi lapsille.

Jukka Takalo tunnetaan myös takavuosina vaikuttaneesta Aknestik-yhtyeestä.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.