Poliisi: Kauhakuormaajan kuljettajaa ei enää epäillä murhan yrityksestä Hattulassa

Rikosnimike on vaihtunut virkamiehen väkivaltaiseksi vastustamiseksi, rikoskomisario Jyrki Kallio kertoo. Hattulalaismies ajoi kauhakuormaajalla päin kahta poliisiautoa.

Kauhakuormaajan kuljettajaa epäillään myös törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuvituskuva. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Hattulassa kauhakuormaajalla poliiseja uhkaillutta miestä ei enää epäillä murhan yrityksestä. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Jyrki Kallio kertoo, että rikosnimike on vaihtunut virkamiehen väkivaltaiseksi vastustamiseksi.

– Olemme arvioineet tilanteen syyttäjän kanssa. Esitutkinta etenee, ja poliisi on jo kuullut kaikkia asianosaisia, Kallio kertoo.

Kauhakuormaajan kuljettajaa epäillään myös törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

– En osaa sanoa kuinka lähellä tapahtumia oli siviilihenkilöitä, mutta jonkin verran tiellä ajoi sivullisia, rikoskomisario Jyrki Kallio sanoo.

Tapahtumat saivat alkunsa varhain sunnuntaiaamuna Aulangontiellä Hattulassa, kun Hämeen poliisipartio huomasi holtittomasti liikkuneen kauhakuormaajan ja koetti pysäyttää kuljettajan. Näin ei kuitenkaan käynyt ja lopulta kauhakuormaajan pysäyttämiseen osallistui useita poliisipartioita.

Vaarallinen tilanne eskaloitui piiritystilanteeksi, jonka aikana työkoneen kuljettajaa koetettiin saada neuvottelemalla antautumaan. Pitkien neuvotteluiden jälkeen hattulalaismies toteutti uhkauksensa ja ajoi kauhakuormaajalla päin kahta poliisiautoa. Autot olivat tyhjillään mutta tuhoutuivat korjauskelvottomiksi.

Poliisi joutui käyttämään tilanteessa asetta, jotta rikoksesta epäillyn vaarallinen toiminta saatiin loppumaan. Laukaukset eivät kuitenkaan pysäyttäneet kauhakuormaajaa. Kuljettaja ajoi läheisen kiinteistön pihaan ja nousi kuormaajasta. Tämän jälkeen poliisi sai hänet haliintaan.