Syyttäjä vaatii rahaa törkeästi kavaltaneelle Lapin pelastuslaitoksen entiselle työntekijälle kahden vuoden ja kuuden kuukauden ehdotonta vankeustuomiota

Henkilö oli siirtänyt Lapin pelastuslaitoksen varoja omalle tililleen yli 260 000 euron arvosta. Tilisiirtoja oli yhteensä 23 ja ne olivat tapahtuneet reilun viiden vuoden ajalla.

Lapin käräjäoikeus käsittelee asiaa torstaina 25.11. Syytetty on tunnustanut tekonsa. Kuva: Mia Sivula / Yle

Lapin käräjäoikeus käsittelee tänään tapausta, jossa Lapin pelastuslaitoksen entisen työntekijän havaittiin kavaltaneen työnantajaltaan yli 260 000 euroa reilun viiden vuoden aikana.

Syyttäjä vaatii tekijälle törkeästä kavalluksesta sekä väärennyksestä vähintään kahden vuoden ja kuuden kuukauden mittaista ehdotonta vankeusrangaistusta.

Haastehakemuksen mukaan työntekijä oli siirtänyt Lapin pelastuslaitoksen varoja kahdelle omalle tililleen yhteensä 23 eri kerralla kesäkuun 2015 ja lokakuun 2020 välisenä aikana.

Lapin pelastuslaitos kertoi entiseen työntekijäänsä kohdistuvasta rikosepäilystä toukokuussa 2021, vaikka rikosepäily oli paljastunut jo tammikuussa 2021. Pelastuslaitos halusi näin turvata poliisitutkinnan.

Rikokset tapahtuivat Rovaniemellä. Epäillyn työsuhde oli jo päättynyt, kun rikosepäily paljastui. Syytetty on tunnustanut tekonsa.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.