Influenssarokotusajat loppuivat toistaiseksi Kuopiossa – Ylilääkäri: "Uskaltaisin luvata, että rokotteita saadaan vielä"

Influenssarokotusajat ovat täyttyneet nopeasti Kuopiossa. Lisärokotteiden määrä ja rokotuspaikat eivät ole vielä tiedossa.

Kuopion kaupunki tiedottaa influenssarokotusten jatkosta heti, kun rokotemäärät ja rokotuspaikat ovat selvillä. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Kuopion influenssarokotusajat ovat loppuneet toistaiseksi. Kuopio-hallissa, maaseutualueiden rokotuspisteillä, vanhuspalveluissa ja neuvoloissa on pistetty tällä rokotuskierroksella arviolta runsaat 24 500 influenssarokotusta.

Ylilääkäri Pauliina Sulun mukaan ajat influenssarokotteisiin ovat menneet ripeästi ympäri Kuopiota. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos päättää ensi viikolla lisärokotteiden jakamisesta ympäri Suomea.

– Uskaltaisin luvata, että rokotteita saadaan, mutta minkä verran ja missä niitä on annetaan, on vielä avoinna, Sulku kertoo.

Kuopio-halli ei ole enää käytettävissä rokottamisessa. Kuopion pääterveysasemalla Savotalossa puolestaan annetaan kolmansia koronarokoteannoksia.

Tarve vielä muutamille tuhansille influenssarokotuksille

Sulun mukaan riskiryhmäläisille tarvittaisiin vielä muutamia tuhansia influenssarokotuksia. Jos THL linjaa, että rokotteita voidaan antaa kaikille halukkaille, määrä luonnollisesti kasvaa.

– En usko, että sellaista tulee. Se ei olisi tasapuolista, koska nopeammat söisivät hitaat. Uskon, että saamme yksittäisiä tuhansia rokotteita lisää.

Koko Pohjois-Savossa oli annettu viime lauantaihin mennessä yli 40 000 influenssarokotusta.

THL:n mukaan kansalliseen rokotusohjelmaan hankittiin kaksi miljoonaa pistettävää rokoteannosta, mikä on 300 000 annosta enemmän kuin viime kaudella. Lisäksi lasten nenäsumuterokotteita on tilattu 116 000 annosta.

Lue myös: