14-vuotias tyttö loukkaantui vakavasti jäätyään mopoauton alle Parkanossa: Kuljettajalle 270 euron sakot

Tyttö sai törmäyksessä vakavat vammat, ja hänet kuljettiin lääkärihelikopterilla sairaalaan. Hän oli tehohoidossa useita päiviä. Paikalla oli näkyvyyttä haittaavia puita, jotka kaadettiin onnettomuuden jälkeen.

Onnettomuus tapahtui kaksi vuotta sitten Parkanossa. Kuvituskuva. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

14-vuotias tyttö loukkaantui vakavasti Parkanossa lokakuussa 2019. Tyttö jäi mopoauton alle. Hän oli ylittämässä tietä suojatien läheisyydessä Satakunnankadulla Parkanon keskustassa.

Mopoautoa kuljetti alle 18-vuotias poika, ja onnettomuus sai paljon julkisuutta.

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut tällä hetkellä 17-vuotiaan pojan sakkorangaistukseen vammantuottamuksesta nuorena henkilönä ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta nuorena henkilönä.

45 päiväsakosta kertyy pojalle maksettavaa yhteensä 270 euroa.

Tyttö sai törmäyksessä vakavat vammat ja hänet kuljettiin lääkärihelikopterilla sairaalaan. Hän oli tehohoidossa useita päiviä lukuisien murtumien, sisäisten ruhjeiden ja aivovamman takia.

Käräjäoikeuden mukaan nuori kuljettaja käytti liiallista tilannenopeutta. Oikeus löysi kuitenkin tapauksesta myös lieventäviä seikkoja. Ilman näyttöä jäi esimerkiksi se, kulkiko jalankulkija suojatiellä vai joitakin metrejä siitä sivussa.

Ajoradan vieressä ollut koivurivi ja ilta-aurinko myös haittasivat näkyvyyttä. Tapahtumapaikalla Parkanossa kaadettiin näkyvyyttä haittaavia puita onnettomuuden jälkeen.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue lisää: