Anne Kyllönen lähtee Rukan laduille tavoitteena maailmancupin pisteet: lopullinen tähtäin on Pekingissä

Maailmancupin avaus Rukalla vilisee kainuulaisia hiihtotähtiä. Osa pitää majaa Kainuussa ja osa edustaa alueen seuroja.

Anne Kyllönen nimeää välitavoitteekseen palata maailmancupissa pistesijoille, kun kausi käynnistyy nyt tulevana viikonloppuna Rukalla. Kuva: Lehtikuva

Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen pyrkii Pekingin olympialaisiin Hiihtoliiton B-maajoukkueesta, mutta se ei ole hänestä mikään este menestykselle.

Kyllönen kertoo, ettei harjoituskaudelle ole esimerkiksi kertynyt sairastelupäiviä eikä loukkaantumisia – ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen. Lisäksi Kyllönen malttoi levätä viime keväänä pidemmän pätkän kuin aikaisempina vuosina.

Kyllönen nimeää välitavoitteekseen palata maailmancupissa pistesijoille, kun kausi käynnistyy nyt tulevana viikonloppuna Rukalla.

Kyllönen on päässyt vain kerran kilpailemaan olympialaisissa, Sotshissa, josta viestihopean lisäksi hänen paras tulos oli 13. sija 10 kilometrin väliaikalähdöstä.

Kainuusta vahva edustus Rukalle

Ruka Nordicissa on vahva kainuulaisedustus. Paikalla on sekä Kainuussa asuvia sekä seuroja edustavia urheilijoita.

Naishiihtäjiä edustavat Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen ja Anni Alakoski, Vuokatti Ski Team Kainuuta puolestaan Katri Lylynperä, Vilma Nissinen, Eveliina Piippo ja Jasmin Kähärä.

Miesten puolella on Vuokatti Ski Team Kainuun Emil Liekari debytoi maailmancupissa.

Miesten mäkihypyssä Jarkko Määttä edustaa Kainuun Hiihtoseuraa, samoin kuin yhdistetyssä Arttu Mäkiaho. Rasmus Ähtävä on mukana yhdistetyssä kansallisen ryhmän kautta ja edustaa Vuokattisport Clubia.

Kainuussa asuvia hiihtäjiä Rukan kisoissa ovat muun muassa Kerttu Niskanen, Joni Mäki ja tänä vuonna Vuokattiin muuttanut Pyhäjärven Pohdin hiihtäjälupaus Niilo Moilanen. Moilanen valmistautuu Rukalla ensimmäiseen maailman cup -kilpailuunsa.

Hän nousi viime talvena urheiluväen tietoisuuteen voittamalla alle 20-vuotiaiden sprintin maailmanmestaruuden Vuokatissa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.