Asko Järvinen tulee Ylen Ykkösaamuun – mitä haluat kysyä korona-asiantuntijalta?

Rajoituksia lisätään ja tehohoitopaikat ovat vähissä. Viestit ovat synkkiä. TV1:n Ykkösaamun vieraana on HUSin infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen.

TV1:n Ykkösaamun vieraana lauantaina 27. marraskuuta on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Koronapandemia on jyllännyt kohta kaksi vuotta. Jo hyvin varhaisessa vaiheessa pandemian alkumetreillä terveydenhuollon kantokyky oli uhattuna. Mikä on tilanne sairaanhoidossa juuri nyt HUSin alueella?

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoi torstaina, että yksi tehohoitopaikka vaatii pahimmillaan neljän-viiden leikkauksen perumista Suomessa. Onko oikein, että kiireettömiä hoitoja lykätään rokottamattomien koronapotilaiden hoidontarpeen vuoksi?

Uusia rokotuksia otetaan Suomessa nyt hitaasti, vaikka rokottamattomia on lähes viidesosa yli 12-vuotiaasta väestöstä. Mitä epidemian jatkon kannalta merkitsee, jos rokotuskattavuutta ei saada enää nostettua merkittävästi korkeammalle?

TV1:n Ykkösaamun vieraana suorassa lähetyksessä lauantaina 27. marraskuuta on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen. Seija Vaaherkumpu haastattelee..

Järviselle voi lähettää kysymyksiä osoitteella tv1.ykkosaamu@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella.

Juttua korjattu 25.11. kello 18.30: Asko Järvisen titteli on infektiotautien ylilääkäri, ei infektioylilääkäri.