Salaattivalmistaja Fresh Servant saa vetoapua sijoitusyhtiöstä – haaveissa Ruotsin markkinoiden valloitus

Sponsor Capital ryhtyy pohjalaisyhtiön vähemmistöosakkaaksi. Fresh Servant tavoittelee sijoituksen myötä toiminnan laajentamista ulkomaille.

Fresh Servant Oy:n noin 25 miljoonan investointi Pedersören Edsevössä valmistuu ensi vuonna. Kuva: Ville Viitamäki / Yle

Suomalaisesta Sponsor capital -pääomasijoittajasta tulee vähemmistöosakas pohjalaiseen Fresh Servant -yhtiöön.

Fresh Servant Oy valmistaa muun muassa kuluttajapakattuja salaatteja.

Fresh Servantin nykyiset omistajat, toimitusjohtaja Sami Haapasalmi ja Snellmanin perhe jatkavat yrityksessä. Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisen luvan.

Sponsor Capitalin sijoituksen myötä Fresh Servant pyrkii myös ulkomaanmarkkinoille.

– Meillä on ollut tahtotila kansainvälistyä jossain vaiheessa. Sponsor capital tuo kokemuksellaan ja tietämyksellään mahdollisuuksia myös siihen.

Haapasalmen mukaan ensi vuosi yrityksessä mennee Edsevön tuotantolaitoksen käynnistämisessä. Jos ja kun ulkomaille pyritään, kohteena lienee ensimmäisenä Ruotsi, minne yritys pyrkinee yritysostoin ja -järjestelyin.

– Käytännössä toimipiste tulisi sitten Ruotsiin. Meidän tuotteillamme on niin lyhyet päiväykset, että niitä on sinne vaikea viedä, sillä toimitusaika tulee liian pitkäksi, Haapasalmi sanoo.

Fresh Servant Oy:n vienti on tähän asti ollut Haapasalmen mukaan hyvin pientä.

– Sitä ei ole käytännössä juuri ollut.

Kolme toimipistettä

Fresh Servant Oy on perustettu vuonna 1995. Sen liikevaihto oli yrityksen ilmoituksen mukaan viime vuonna 71,8 miljooonaa euroa. Toimipisteet ovat Edsevössä, Seinäjoella ja Lapualla. Yrityksessä työskentelee 538 henkilöä.

Lue seuraavaksi: