Hyppää sisältöön

Erja Lyytinen pääsi Musiikkimuseo Famen näyttelyyn: "Tuntuu järjettömän upealta"

Uusi Suomen musiikin kunniagallerian näyttely avataan yleisölle 20. tammikuuta. Siihen on valittu yhteensä kymmenen kotimaisen musiikin ansioitunutta tekijää.

Erja Lyytinen on niittänyt menestystä kitaralehtien äänestyksissä. Hän muun muassa sijoittui vuonna 2020 toiseksi Total Guitar -lehden äänestyksessä kategoriassa "Kymmenen tämän hetken parasta soittajaa." Kuva: Sebastian Bergholm

Maailmankuulu blueskitaristi Erja Lyytinen on valittu Suomen musiikin kunniagallerian jäseneksi Musiikkimuseo Fameen. Uudet jäsenet ovat esillä Musiikkimuseo Famen Suomen musiikin kunniagalleria -näyttelyssä 21. tammikuuta 2022–8. tammikuuta 2023.

Raati perustelee valintaa kuvaamalla Lyytistä kansainvälisesti tunnetuksi laulaja-slidekitaristiksi, joka on noussut blueskuningattareksi kovalla työllä ja musiikintekemisen palolla.

– Monipuolisesti bluesista ja rockista ammentava Lyytinen on sijoittunut useissa kansainvälisissä äänestyksissä maailman parhaiden kitaristien joukkoon, tiedotteessa todetaan.

Blueskitaristille itselleen kyse on vuoden kohokohdasta ja suuresta kunniasta.

– Valinta Musiikkimuseo Fameen tuntuu järjettömän upealta. Lahjoitin museoon myös pari kitaraa ja niistä nousi esiin useita muistoja vuosien keikkailuista, hän sanoo tiedotteessa.

Mukana 10 uutta jäsentä

Kuopiolaislähtöisen Lyytisen lisäksi ensi vuoden jäseniä kunniagalleriassa ovat Kaj Chydenius, Dingo, George de Godzinsky, Eino Grön, Paula Koivuniemi, Pave Maijanen, Oskar Merikanto, Jorma Panula ja Annikki Tähti.

Ensimmäiset 14 legendaa esiteltiin museossa vuonna 2019–2020. Viime vuonna esillä oli yhdeksän musiikintekijää. Edellisten vuosien jäsenet ovat pysyvästi esillä näyttelyssä digitaalisessa muodossa.

Elämyksellinen Musiikkimuseo Fame sijaitsee Helsingin Pasilassa. Sen pyrkimyksenä on nostaa kotimaisen musiikin arvoa ja arvostusta.