Koronatartuntoja edelleen Etelä-Savossa paljon – maakunnassa tällä viikolla todettu yhteensä 37 tartuntaa

Kuntayhtymä Essoten mukaan määrät kulkevat erittäin korkeata tahtia sen alueella jo neljättä viikkoa.

Kuvituskuva. Kuva: Sasha Silvala / Yle

Etelä-Savossa on todettu tällä viikolla jo 37 koronavirustartuntaa.

Essoten alueella on todettu tällä viikolla 25 koronavirustartuntaa ja Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alueella 12 tartuntaa.

Savonlinnan seudulla tartunnoista 9 on todettu Savonlinnassa, 2 Sulkavalla ja yksi Rantasalmella. Valtaosa tartunnoista on uusia tartuntoja ja karanteeniin on asetettu noin 30 henkilöä.

Essoten alueella sairaalahoidossa on tällä hetkellä kaksi potilasta koronavirustaudin vuoksi. Essoten sairaalahoitoon on päätynyt rokottamattomia ja myös nuoria.

Kuntayhtymä Essotesta kerrotaan, että Islabin Mikkelin laboratoriossa sattuneen laitevian vuoksi osassa testituloksista on esiintynyt viivettä ja testituloksia on saatettu joutua odottamaan parikin vuorokautta.

Viimeisen kahden viikon aikana tartunnat Essoten alueella ovat jakautuneet noin puoliksi rokottamattomien ja rokotettujen kesken. Varsinkin perhealtistuksissa tartunta voi tulla myös rokotetulle.

Pieksämäen kaupunki tiedotti myös tänään, että Esedun Pieksämäen toimipaikassa on voinut altistua koronavirukselle. Mahdollisiin altistuneisiin ollaan kaupungin mukaan yhteydessä mahdollisimman pian. Altistumiset ovat tapahtuneet paikkakunnan ulkopuolisen henkilön sairastumisesta.