Avi arvioi koronarajoitusten tarvetta Itä-Suomessa – mahdolliset rajoitukset voimaan aikaisintaan ensi perjantaina

Avi pohtii yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisen tarvetta huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Päätökset mahdollisista rajoituksista avi tekee ensi viikon puolivälin jälkeen.

Koronatilanne on heikentynyt Suomessa. Avi pohtii rajoitusten tarvetta myös Itä-Suomessa. Kuva: Jaani Lampinen / Yle

Itä-Suomen aluehallintovirasto arvioi parhaillaan koronarajoitusten tarvetta Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Aluehallintovirasto pohtii yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamista valtakunnallisesti heikentyneen koronatilanteen vuoksi.

Avi on pyytänyt asiasta arviota ensi tiistaihin mennessä Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriltä ja Pohjois-Savon kuntien sekä kuntayhtymien terveystoimilta sekä Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymältä.

Aluehallintovirasto voi tehdä päätöksen kokoontumisrajoituksista vain, jos se on välttämätöntä epidemian leviämisen estämiseksi useamman kuin yhden kunnan alueella. Yksittäistä kuntaa koskevat päätökset tekee kunnan tartuntataudeista vastaava toimielin.

Mahdolliset päätökset avi tekee ensi viikon puolivälin jälkeen. Rajoitukset voisivat astua voimaan aikaisintaan 3. joulukuuta.

Avin mukaan rajoitusten arviointi käynnistetään niillä alueilla, joissa koronan ilmaantuvuus ylittää sata 100 000 asukasta kohden. THL:n mukaan Pohjois-Savon ilmaantuvuusluku on lähes 150 ja Pohjois-Karjalan noin 128.

Lue myös: