Finnairin Hongkongin-lennon lentäjällä koronatartunta, miehistö eristyksissä Hongkongissa

Finnair selvittää nyt paikallisten viranomaisten ja Hongkongin Suomen-konsulaatin kanssa sitä, milloin ja miten miehistö pääsee pois karanteenista.

Karanteeniin asetetulla miehistöllä olisi ollut paluulento takaisin Suomeen 29. marraskuuta. Nyt Finnair selvittää, saadaanko lennolle korvaava miehistö. Kuva: Silja Viitala / Yle

Finnairin Helsinki–Hongkong-lennon lentäjällä todettiin koronatartunta Hongkongissa tänään sunnuntaina, ja lennon koko miehistö on asetettu karanteeniin. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kauppalehti (siirryt toiseen palveluun).

Miehistö on Hongkongissa sijaitsevassa karanteenikeskuksessa. Tartunnan saanut lentäjä on ohjattu lääkäriin.

– Olemme saaneet paikallisviranomaisilta vahvistuksen, että miehistö asetetaan karanteeniin Hongkongissa, kertoo Mari Kanerva Finnairin viestinnästä.

Kanervan mukaan Finnair selvittää nyt paikallisten viranomaisten ja Hongkongin Suomen-konsulaatin kanssa sitä, milloin ja miten miehistö pääsee pois karanteenista.

Miehistöön kuuluu yhdeksän ihmistä, jotka ovat töissä paikallisella alihankkijalla. Lentäjiä on kolme, ja heidän asemapaikkansa on Helsingissä.

Finnairin tiedossa ei ole, että asialla olisi ollut vaikutusta lennolla olleisiin matkustajiin.

Paluulennon kohtalo vielä auki

Finnair operoi matkustajalentoja Hongkongiin neljä kertaa viikossa ja rahtilentoja kaksi kertaa viikossa.

Miehistöllä olisi ollut paluulento takaisin Suomeen 29. marraskuuta. Nyt Finnair selvittää, saadaanko lennolle korvaava miehistö.

– Selvitämme, miten ja milloin miehistön paluu voidaan järjestää, Kanerva sanoo.

Finnair lentää Suomesta Hongkongiin seuraavan kerran tänään ja huomenna. Nämä lennot lennetään normaalisti, samoin muut tulevat Hongkongin-lennot.

Edessä voi olla jopa viikkojen karanteeni

Hongkongissa on huomattavasti Suomea tiukemmat karanteenimääräykset ulkomailta tulleille koronaan sairastuneille ja altistuneille. Miehistö saattaa olla karanteenihotellissa useita viikkoja.

Jos yhden lentoyhtiön lennoilla saapuu tietyssä ajassa liian monta koronavirustartunnan saanutta, lentoyhtiölle voidaan määrätä jopa lentokielto Hongkongiin.

Lentoyhtiö British Airways ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että se keskeyttää toistaiseksi lennot Hongkongiin. Syynä oli se, että suuri määrä Hongkongin-lennoilla työskennelleitä miehistön jäseniä oli joutunut karanteeniin, kun yksi miehistön jäsenistä oli saanut positiivisen koronatestituloksen.

Lue lisää: