Kuopion yrittäjien uusi puheenjohtaja Janne Seppälä ottaisi koronapassin laajasti käyttöön

Seppälästä tulee Kuopion yrittäjien puheenjohtaja joulukuussa. Hän haluaisi koronapassin käyttöön muissakin yleisötilaisuuksissa.

Ravintolat odottavat tämänvuotisen pikkujoulukauden myynnistä parasta vuosiin. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Kuopion yrittäjien tuleva puheenjohtaja, ravintoloitsija Janne Seppälä kannattaa koronapassin laajaa käyttöönottoa viruksen leviämistilanteesta riippumatta.

Pohjois-Savo ei ole leviämisaluetta, mutta Seppälä pitää tärkeänä viruksen kuriin saamista.

– Kyllähän pandemia pitää kuriin saada. Itse näen että koronapassin käyttöön otto on siihen varsin hyvä apuväline. Toki ajattelen niinkin, että onko ravintola-ala ainoa ala, jolla se pitäisi ottaa käyttöön, se ei tulisi missään tapauksessa riittämään. Urheilutapahtumassakin ollaan vieri vieressä samalla tavalla.

Seppälästä tulee Kuopion yrittäjien puheenjohtaja joulukuussa. Koronapassin käytöstä Pohjois-Savon ravintoloissa edes testimielessä hän ei ole vielä kuullut. Valmiudet siihen olisivat olemassa, sillä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta ladattavissa oleva lukusovellus on helppokäyttöinen.

Seppälän mukaan yrittäjien ajatus koronasta on, että he tekevät parhaansa, jotta pandemiasta päästäisiin eroon.

– Jotta maailma pyörisi. Enää ei lockdowneja tule yritysten talous kestämään.

Parhaillaan on menossa vilkas pikkujoulukausi. Ravintolat odottavat parasta pikkujoulumyyntiä vuosiin, eivätkä yritykset ole vielä alkaneet laajasti perua pikkujouluvarauksia.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.