Vaasalle, Laihialle, Ähtärille ja Vimpelille lisäeuroja valtiolta

Valtioneuvosto on myöntänyt harkinnanvaraisen valtionosuuden korotuksia kaikkiaan 30 kunnalle.

Vimpelille myönnetty harkinnanvaraisen valtionosuuden korotus lukeutuu maan suurimpiin, kun se suhteutetaan kunnan väkilukuun. Valtioneuvosto myönsi jokaista vimpeliläistä kohden lisärahaa 183 euroa. Kuva: Mirva Ekman / Yle

Kaksi pohjalaista ja kaksi eteläpohjalaista kuntaa saa tänä vuonna harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta. Pohjanmaalla korotuksesta pääsevät nauttimaan Laihia ja Vaasa. Laihian ylimääräinen potti on lähes 1,5 miljoonaa euroa. Vaasa saa 2,2 miljoonaa euroa.

Vaasan saama korotussumma on maan suurimpia, mutta väkilukuun suhteutettuna se on kaikkien korotuksen saaneiden kuntien ja kaupunkien pienin, 33 euroa asukasta kohden.

Korotusta harkinnanvaraiseen valtionosuuteen hakivat Pohjanmaan maakunnan kunnista myös Kaskinen ja Korsnäs, mutta ne jäivät ilman korotusta.

Etelä-Pohjanmaalla korotusta saavat Vimpeli ja Ähtäri. Vimpeli saa 510 000 ja Ähtäri 900 000 euroa.

Korotusta hakivat eteläpohjalaisista kunnista myös Kauhajoki, Lappajärvi ja Seinäjoki, mutta ne jäivät ilman valtion lisäeuroja.

30 kunnalle 30 miljoonaa

Valtioneuvosto myönsi harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta tänä vuonna 30 kunnalle (siirryt toiseen palveluun) yhteensä 30 miljoonaa euroa. Korotusta myönnetään kunnille poikkeuksellisten tai tilapäisten kunnallistalouden vaikeuksien vuoksi.

Valtionosuuden korotusta haki 82 kuntaa ja haettu summa oli yhteensä lähes 146 miljoonaa euroa.