Porvoon Giganttiin murtauduttiin viikonloppuna – poliisi sai tekijät kiinni verekseltään

Epäillyt olivat ennen poliisin saapumista ehtineet kerätä ja pakata lähes kaikki liikkeessä esillä olleet kannettavat tietokoneet ja pelikonsolit useisiin kasseihin.

Tällä hetkellä kolme epäiltyä ovat pidätettyinä ja tapausta tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa nimikkeellä törkeä varkaus. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Porvoossa sijaitsevan kodinkoneliike Gigantin liiketiloihin murtauduttiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, tiedottaa (siirryt toiseen palveluun) Itä-Uudenmaan poliisilaitos.

Poliisi sai hälytyksen murrosta kohteeseen sunnuntaina 28. marraskuuta hieman puolenyön jälkeen. Poliisi oli otti paikalla verekseltään kiinni useita epäiltyjä. Operaatioon osallistui myös poliisikoira ja pelastuslaitos.

Epäillyt olivat ensin nousseet rakennuksen kattotasanteelle, jossa he olivat leikanneet reiän rakennuksen seinärakenteisiin päästäkseen liikkeen sisätiloihin.

– Epäillyt olivat ennen poliisin saapumista ehtineet kerätä ja pakata lähes kaikki liikkeessä esillä olleet kannettavat tietokoneet ja pelikonsolit useisiin kasseihin. Osa anastetuksi epäillystä omaisuudesta oli ehditty nostaa jo katolle ja osa oli valmiiksi pakattuna kasseihin odottamaan siirtoa eteenpäin, tapauksen tutkinnajohtaja rikoskomisario Rauno Jämsä kertoo tiedotteessa.

Poliisi takavarikoi epäiltyjen jäljiltä muun muassa radiopuhelimia, joilla he pitivät teon aikana yhteyttä toisiinsa.

– Emme vielä poissulje mahdollisuutta, että joku tekoon osallistunut epäilty olisi vielä vapaana ja tavoittamatta, toteaa Jämsä.

Tällä hetkellä kolme epäiltyä ovat pidätettyinä ja tapausta tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa nimikkeellä törkeä varkaus.