Hyppää sisältöön

Kajaanin lentoaikatauluihin muutoksia, lentojen määrä kasvaa keväällä: myös tapahtumien aikana lentoja lisätään

Vuoroihin vaikuttavat muun muassa työmatkustus ja tapahtumat. Esimerkiksi nuorten talviolympiafestivaalien arvellaan lisäävän lentojen tarvetta tuhansilla matkustajilla tulo- ja lähtöpäivien ajalle.

DAT aloitti lentoliikenteen keväällä 2021. Kuva huhtikuulta. Kuva: Jarmo Nuotio / Yle

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kilpailuttamien reittilentojen sopimuksia on täydennetty lentoyhtiöiden kanssa. Kajaanin reitillä jatkaa DAT A/S. Reittilentojen lisäksi Traficom hankkii lisälentoja alueiden tärkeimpien tapahtumien ympärille. Tavoitteena on, että tuetun kauden jälkeen lentoliikenne alueille jatkuu markkinaehtoisesti.

Tuettu lentoliikenne voi jatkua vuoden 2022 elokuun puoleenväliin saakka.

Lennot muuttuvat myös hieman. Esimerkiksi tammikuun alusta juhannukseen saakka jää pois yöpyvä arkipäivän lentovuoro torstailta ja perjantailta. Sen sijasta lentää perjantaisin keskipäivän vuoro. Sama aikataulumuutos on myös elokuun alusta.

Pääsiäisviikolta 13. huhtikuuta alkaen juhannukseen saakka reitille tulee kaksi lentovuoroa lisää keskiviikkona ja torstaina. Vuorot lennetään keskipäivän molemmin puolin.

Kesäkaudella jää pois myös vuoro, kun työmatkustus vähenee lomakaudella. Vuoden 2021 kesään verrattuna kesän 2022 lentojen määrä kuitenkin kasvaa, kun juhannuksesta elokuun alkuun lentää uusi keskipäivän vuoro.

Kajaanin reitille tulee myös tapahtumien myötä lisälentoja, eniten Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalia (EYOF) varten maaliskuussa sekä Kainuun Rastiviikon ja Kuhmon Kamarimusiikin tarpeisiin heinäkuussa.

Kainuun Liikunnan asiantuntija ja EYOF:n pääsihteeri Marita Kaipainen pitää asiaa hyvänä.

– Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalin saamat lisävuorot helpottavat suurten osallistujamäärien liikuttelua. Vilkkaimpina tulo- ja lähtöpäivinä tarvitaan silti myös muita ratkaisuja, koska silloin puhutaan nelinumeroisista matkustajaluvuista.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.