Hyppää sisältöön

Räjähdyksessä Varkaudessa vaurioitunut kerrostalo on päätetty korjata – urakka kestänee kuukausia

Tarkka korjausaikataulu on vielä arvoitus. Talo vaurioitui räjähdysonnettomuudessa lokakuun lopussa. Räjähdyksessä kuoli asunnon vuokralainen, noin 30-vuotias mies.

Vaurioitunut kerrostalo on huputettu. Kuva: Jukka Eskanen / Yle

Räjähdysonnettomuudessa lokakuun lopussa vaurioitunut talo korjataan Varkaudessa.

Yhtiökokous vahvistaa korjaamisen parin viikon kuluttua. Tarkka korjausaikataulu on vielä arvoitus, mutta vauhtiin on tarkoitus päästä pian.

Isännöitsijä Kaisa Heiskasen mukaan urakka vie useita kuukausia.

– Kaksi vaihtoehtoa on ollut, joko purkaminen tai korjaaminen, ja korjaaminen on nyt päätavoite. Pikimmiten pyritään aloittamaan korjaustyöt, mutta esimerkiksi ovien ja ikkunoiden toimituksessa voi mennä useita viikkoja.

Myöskään remontin kustannuksista ei ole vielä tarkkaa arviota. Heiskanen arvioi, että korjaustöihin voi mennä satoja tuhansia euroja.

– Talo sijaitsee hyvällä paikalla, että senkin takia kannattaa korjata.

Kerrostalon asukkaat ovat olleet räjähdyksestä lähtien sijaismajoituksessa.

– Telineet ja huppu suojaavat nyt, että ei tule lisävahinkoja. Talossa pysyy lämpö. Tarkoitus on, että kaikki asunnot saadaan korjausten myötä asuttavaan kuntoon, Heiskanen kertoo.

Suurimmat vauriot räjähdysasunnossa

Kerrostaloasunnon räjähdyksessä kuoli asunnon vuokralainen, noin 30-vuotias mies. Poliisi kertoi jo tutkinnan alkuvaiheessa pitävänsä räjähdyksen todennäköisenä syynä höyrystynyttä bensiiniä.

Vakuutusyhtiö selvitti räjähdyksen jälkeen talon ja eri huoneistojen räjähdys- ja tulipalovaurioita. Pahimmat vauriot ovat räjähdysasunnossa ja samassa kerroksessa.

Kauppakadun varrella sijaitseva talo on rakennettu vuonna 1955. Talossa on 13 asuntoa ja kolme liikehuoneistoa. Talo on toistaiseksi tyhjillään ja asukkaat ovat evakossa muualla.

Poliisi tutkii poikkeuksellista tapausta törkeänä tuhotyönä sekä kuoleman- ja palonsyyntutkintana.

Räjähdyksessä vaurioitunut kerrostalo kuvattuna reilut kaksi viikkoa sitten. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Aiheesta aiemmin:

.
.