Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey jätti tehtävänsä ja perustamansa yhtiön

Yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi nousee Parag Agrawal.

Verkkopalvelu Twitterin perustajiin kuuluva ja yhtiön nykyinen pääjohtaja Jack Dorsey vieraili teknillisessä korkeakoulussa Intian pääkaupungissa Delhissä marraskuussa 2018. Kuva: Amal KS / AOP

Sosiaalisen median yritys Twitterin perustajiin kuuluva toimitusjohtaja Jack Dorsey jätti maanantaina tehtävänsä. Dorsey kertoi irtisanoutumisestaan Twitter-tilillään, jossa hän julkaisi työntekijöille lähettämänsä sähköpostin.

– Paljon on puhetta siitä, kuinka tärkeää yhtiön on olla perustajiensa johtama. Se on minusta hyvin rajoittavaa. Olen työskennellyt kovasti sen eteen, että tämä yhtiö voi jättää perustajansa ja perustamisensa taakseen, Dorsey kertoo.

Yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi nousee teknologiajohtaja Parag Agrawal. Erokirjeessään Dorsey kertoo jatkavansa hallituksessa kautensa loppuun, mutta jättävänsä yhtiön tämän jälkeen.

Dorseyn erosta uutisoi etukäteen CNBC omien lähteidensä perusteella. Twitterin osakekurssi pomppasi nousuun ennen pörssiyhtiö Nasdaqin päätöstä keskeyttää kaupankäynti.

Lue myös: