Kaksi koronatartunnan saanutta on kuollut Oulun seudulla viime viikolla – menehtyneet olivat hoidossa Oulun kaupunginsairaalassa ja iiläisessä hoitokodissa

Oulussa koronajäljitys on pahoin ruuhkautunut. Tartuntoja kaupungissa on ollut viime viikolla lähes neljännes edellistä viikkoa enemmän, yhteensä 698 henkilöllä.

Toinen viime viikolla ilmoitetuista koronatartuntaan liittyvistä kuolemista on ollut Oulun kaupunginsairaalassa. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Oulun kaupunki kertoo kahdesta koronaan liittyvästä kuolemantapauksesta viime viikolta.

Oulun kaupunginsairaalassa on menehtynyt yksi koronan vuoksi hoidossa ollut potilas.

Iissä yksityisessä Kartanonväki-hoitokodissa on menehtynyt koronatartunnan saanut oululainen. Kartanonväki-hoitokodissa on todettu marraskuun aikana koronatartuntoja asiakkailla ja henkilökunnalla.

Oulussa huonontunut koronatilanne kuormittaa nyt terveydenhuoltoa.

Tartuntojen jäljitykseen on syntynyt jopa viiden vuorokauden viive, ja jäljitykseen on jouduttu työllistämään henkilökuntaa muualta avoterveydenhuollosta.

Sairaalahoidossa on Oulussa yhteensä 36 potilasta, joista 11 Oulun kaupunginsairaalassa ja 25 Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

Oulussa oli viime viikolla 698 uutta koronavirustartuntaa, kun edellisellä viikolla tartuntoja oli 560. Nousua on ollut lähes neljännes, 24 prosenttia.

Positiivisten koronavirusnäytteiden osuus on kaupungissa noussut 16,1 prosenttiin kaikista näytteistä.

Oulussa koronaviruksen 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohti on 604. Luku on ollut kasvussa. Koko Pohjois-Pohjanmaalla ilmaantuvuus on 564, joka on maan korkein luku.

Lisää aiheesta:

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.