Etelä-Savossa Pieksämäentiellä liikenne poikki vakavan liikenneonnettomuuden vuoksi – henkilöauto törmäsi ohitustilanteessa rekkaan

Pelastuslaitos ja poliisi varoittavat erittäin liukkaasta tienpinnasta ja huonosta ajokelistä.

Mikkelin Haukivuoren pohjoispuolella sattuneessa onnettomuudessa täysperävaunurekka kaatui poikittain tielle ja samalla kaksi henkilöautoa suistui ajoradalta. Kuva: Etelä-Savon pelastuslaitos

Kaksi liikenneonnettomuutta on työllistänyt tänään pelastuslaitosta ja poliisia Etelä-Savossa.

Vakavampi onnettomuuksista sattui kello kahdentoista jälkeen noin kaksi kilometriä Kantalantien ja Pieksämäentien risteyksestä etelään.

Poliisin tiedotteen mukaan onnettomuus tapahtui, kun Pieksämäen suunnasta Mikkeliin päin matkustanut lähti ohittamaan edellä kulkevaa rekkaa.

Poliisi arvelee, että lumisateen ja rekan nostattaman lumituprakan vuoksi kuljettaja ei ilmeisesti ollut havainnut ajoissa vastaantulevaa rekkaa ja ajoneuvot törmäsivät toisiinsa. Henkilöauton kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa vakavasti, kun rekan kuljettajalle ei tullut vammoja.

Onnettomuuden seurauksena rekka kaatui poikittain Pieksämäentielle ja tukki liikenteen tien molemmilta kaistoilta.

Pelastuslaitos kertoi kuskin joutuneen puristuksiin. Autoa jouduttiin purkamaan, jotta kuljettaja saatiin pois autosta. Rekasta puhkesi polttoainesäiliö ja noin 20 litraa polttoainetta valui tielle. Vuotokohta on pelastuslaitoksen mukaan tukittu.

Lisäksi rekan perässä Mikkelin suunnasta tulleen henkilöauton kuljettaja joutui väistämään yllättäen edellään tapahtunutta onnettomuutta ja väistön seurauksena henkilöauto ajautui päin puuta. Tämän henkilöauton kuljettaja loukkaantui lievästi.

Onnettomuuden raivaustyöt ovat tapahtumapaikalla poliisin mukaan edelleen kesken, eikä raivaustöiden kestoa pystytä vielä arvioimaan.

Tapahtumapaikan kiertotie on järjestetty Petäiköntien kautta ja paikalla on liikenteenohjaus.

Poliisi epäilee rekkaa ohittamaan lähteneen henkilöauton kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Myös toinen onnettomuus Etelä-Savossa vain hetki myöhemmin

Poliisin mukaan Pieksämäellä Mikkelintien ja Vehmaskyläntien risteyksessä tapahtui vain hetki edellistä onnettomuutta myöhemmin puutavara-auton ja jakeluauton välinen peräänajo-onnettomuus.

Pelastuslaitoksen mukaan ajoneuvot kärsivät peltivaurioita ja toisen auton kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa lievästi.

Onnettomuuspaikalla molemmat kaistat ovat poliisin mukaan jälleen käytössä. Poliisi kertoo olevansa edelleen tapahtumapaikalla ohjaamassa liikennettä ja selvittää onnettomuuden syytä.

Juttua ja otsikkoa päivitetty sekä täydennetty kauttaaltaan 30.11.2021 kello 17:06 polisiin tiedotteen pohjalta.

Juttua täydennetty 30.11.2021 kello 14:50 Lisätty uutta tietoa tapahtumista pelastuslaitoksen tiedotteen pohjalta.

Juttua täydennetty 30.11.2021 kello 13:44 Lisätty tietoja poliisin tiedotteesta