Koronan ilmaantuvuus on nyt korkeimmillaan Varsinais-Suomessa – koronapotilaat täyttävät terveyskeskussairaaloita

Kahden viikon ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on 275. Luku on ennätyskorkea.

Koronatilanne pahenee Varsinais-Suomessa
Koronatilanne pahenee Varsinais-Suomessa

Koronan ilmaantuvuusluku on Varsinais-Suomessa nyt korkeimmillaan koko epidemian aikana. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 275.

TYKSissä on parhaillaan hoidossa 14 koronapotilasta, joista alle viisi on tehohoidossa, kertoo Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä tiedotteessaan.

Terveyskeskussairaaloissa on kymmeniä potilaita hoidossa koronan vuoksi.

– Sairaalahoidon ja erityisesti tehohoidon tarve on jo valtakunnallisesti ylittänyt sen, minkä ajatellaan olevan kriittinen raja. Meillä on Varsinais-Suomessa paljon koronapotilaita terveyskeskuksissa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo tiedotteessa.

Juhlat terveysturvallisuus edellä

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä ei antanut uusia suosituksia, mutta painotti huolehtimaan edelleen hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä erityisesti yksityistilaisuuksissa ja harrastuksissa.

Oppilaitoksissa järjestettäviin joulujuhliin voivat osallistua ainoastaan oppilaat, opettajat sekä muu välttämätön henkilökunta.

Jos pikkujoulujuhlia järjestetään sellaisessa paikassa, jossa koronapassia ei voida tarkistaa, koronakoordinaatioryhmä suosittelee harkitsemaan tarkkaan, voidaanko niitä ylipäätänsä järjestää.

Maski aina saatavilla

Tällä hetkellä maskisuositus koskee 4. luokkalaisia ja sitä vanhempia oppilaita. Mikäli alakoulussa todetaan merkittäviksi arvioituja tartuntaryppäitä, voidaan maskisuositus ulottaa koskemaan myös 1–3 vuosiluokkien oppilaita.

Koulu- tai kuntakohtaisesti voidaan harkita myös hybridi- tai etäkouluopetukseen siirtymistä rajoitetuksi ajanjaksoksi, jos oppilaitoksessa todetaan merkittäviä tartuntaryppäitä.

Lisätty kello 14.45 otsikkoon sana terveyskeskussairaaloita.