James Bond on tahkonnut Daniel Craigin johdolla ennätysmäärän rahaa Suomessa

007 No Time to Die on historian eniten pääsylipputuloja tuottanut ulkomainen elokuva Suomessa.

Daniel Craig ja Ana de Armas elokuvassa 007 No Time to Die. Kuva: Nicola Dove

Yhdysvaltalaisen Cary Joji Fukunagan ohjaama 007 No Time to Die on tahkonnut elokuvateattereille enemmän rahaa kuin mikään muu ulkomainen elokuva Suomessa. Lipputuloja on kertynyt tähän mennessä noin yhdeksän miljoonaa euroa. Viimeisen Daniel Craigin tähdittämän Bond-elokuvan on nähnyt lähes 600 000 katsojaa.

Bondista on tullut Craigin kaudella suositumpi kuin koskaan, ja se näkyy kaupallisena menestyksenä myös Suomessa. Uusimman Bond-elokuvan lisäksi sekä Spectre (2015) että Skyfall (2012) ovat kymmenen eniten rahaa Suomessa tuottaneen elokuvan listalla.

Katsojaluvuissa No Time To Die ei ole ainakaan vielä ohittanut edellisiä Bond-hittejä: Spectre houkutteli elokuvateattereihin hieman alle 700 000 katsojaa Suomessa, Skyfall vajaat 650 000 katsojaa.

Pääsylipputulojen listaa johtaa yhä Aku Louhimiehen ohjaama Tuntematon sotilas (2017), joka on kerännyt yli 14 miljoonan euron lipputulot. Louhimiehen elokuvan menestyksen innoittamana myös riskisijoittajat kiinnostuivat suomalaisesta elokuvasta sijoituskohteena.

Eniten yleisöä Suomessa kerännyt elokuva on yhä James Cameronin ohjaama Titanic (1998). Se keräsi elokuvateattereihin noin 1,1 miljoonaa katsojaa.

Lue myös: