Vaasan suomalaisen seurakunnan joulukeräys paikkaa väliin jäävää valtakunnallista Joulupuu-keräystä

Tämän joulun keräystuotolla saadut lahjakortit annetaan niille perheille, jotka ovat saaneet taloudellista tukea seurakunnan diakoniatyöltä kuluvan vuoden aikana.

Anna-Liisa Kiviaho-Leinonen toivoo, että keräyksellä saadaan joululahjat kahdelle sadalle lapselle. Kuva: Arttu Kuivanen / Yle

Vaasan suomalainen seurakunta on aloittanut joulukampanjan, jolla kerätään lahjoituksia vaasalaisille lapsille. Kotimaanapu.fi -verkkopalvelun kautta saadut lahjoitukset käytetään lahjakortteihin, jotka jaetaan vähävaraisille perheille.

Vaasan suomalaisen seurakunnan diakoni Anna-Liisa Kiviaho-Leinosen mukaan perheet voivat lahjakorteilla hankkia lahjoja, jotka ovat varmasti mieluisia lapsille.

– Tämä on ekologisempaa kuin ostaa lahjoja, jotka eivät olekaan mieluisia ja jäävät käyttämättä. Vältymme myös ison pakettimäärän kuljettamiselta diakoniatyön eri toimipisteisiin ja joulupaperia säästyy, Kiviaho-Leinonen kertoo.

Tänä vuonna Vaasassa ei järjestetä Joulupuu-keräystä, joten Vaasan suomalainen seurakunta päätti laittaa oman keräyksen pystyyn.

Keräyksen tuotoilla autettavat perheet ovat saaneet tänä vuonna taloudellista tukea seurakunnan diakoniatyöltä, ja Kiviaho-Leinosen mukaan lahjoittaja voikin olla varma, että annettu apu menee perille.

– Avunsaajille on tehty talousselvitys ja olemme todenneet, että he tarvitsevat taloudellista apua. Perheille pyritään antamaan myös muuta apua, Kiviaho-Leinonen kertoo.

Tavoitteena tarjota joululahja 200 lapselle

Vaasan suomalainen seurakunta jakoi viime vuonna lahjoituksia pakettien muodossa kahdellesadalle lapselle.

Tämän vuoden keräyksen tavoitteena on kahdeksan tuhatta euroa, jolla on tarkoitus hankkia 40 euron lahjakortti kahdellesadalle lapselle.

Kiviaho-Leinosen mukaan joulunalusaika on diakoniatyössä vuoden kiireisintä aikaa. Jouluiloa jaetaan myös muille kuin vähävaraisille lapsiperheille.

– On paljon erilaisia joulutilaisuuksia ja käymme palvelutaloissa, ja esimerkiksi Ristinummen martat ovat kutoneet villasukkia, joita jaemme yksinäisille, Kiviaho-Leinonen kertoo.