Rokottamattomia suositellaan jättämään isot yleisötapahtumat välistä – koronavirusta on nyt liikkeellä runsaasti

Koronaepidemiatilanne on heikentynyt Etelä-Karjalassa ja sairaalahoidossa on nyt enemmän potilaita kuin koskaan aiemmin epidemian aikana.

Etelä-Karjalaan on annettu vahva suositus kasvomaskin käyttöön. Kuvituskuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Eilen tiistaina kokoontunut koronaviruksen tilannekuvaryhmä toteaa koronaepidemiatilanteen huonontuneen Etelä-Karjalassa.

Tilannekuvaryhmän mukaan virusta on paljon liikkeellä ja sairaalahoidossa on enemmän potilaita kuin koskaan aiemmin epidemian aikana.

Tilannekuvaryhmä suosittelee rajoituksia korkean riskin tapahtumiin. Niitä ovat sisätiloissa järjestettävät isot yleisötapahtumat, anniskeluravintolat ja yhteislaulutilaisuudet. Lisäksi tilannekuvaryhmä suosittelee, että rokottamattomat henkilöt eivät osallistuisi korkean riskin tapahtumiin.

Rajoituksista päättää aluehallintovirasto.

Yksityis- ja perhetilaisuuksien osallistujamääräsuositus on enintään 20 ihmistä.

Eksoten terveyspalvelujen johtaja Tuula Karhula kehottaa vakavasti, että tarjolla olevat koronarokotteet otettaisiin mahdollisimman nopeasti.

– Rokottamattomat ihmiset tullevat sairastamaan koronan seuraavien kuukausien aikana. Lievänä limakalvotartuntana, sairaalahoidossa, pitkillä sairaslomilla ja joidenkin kuollessakin – riippuen henkilön perusterveydentilasta, toteaa Karhula Eksoten tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Etelä-Karjalaan on annettu vahva suositus kasvomaskin käyttöön.

Tänään keskiviikkona Etelä-Karjalassa on todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi yhä 10 ihmistä.