Jäihin pudonnut pelastettiin Kuopiossa varhain keskiviikkoaamuna – pelastuslaitos varoittaa heikoista jäistä

Rönön ja Varvisaaren välistä salmea ylittänyt iäkäs mies putosi jäihin. Pelastuslaitoksen pintapelastaja sai hänet pois vedestä.

Järvien jäät ovat vielä heikkoja. Kuva: Yle/Asko Hauta-aho

Pelastuslaitos pelasti jäihin pudonneen iäkkään miehen varhain keskiviikkoaamuna Kuopiossa.

Hälytys Rönön saaren ja Varvisaaren väliseen salmeen tuli aamukuudelta. Jäihin pudonnut oli lähtenyt ylittämään saarten välisen salmen jäätä, jolloin jää oli pettänyt.

Naapuri kuuli avunhuudot ja hälytti paikalle apua. Jäihin pudonnut mies ehti olla hyisessä vedessä parinkymmenen minuutin ajan, ennen kuin pelastuslaitoksen pintapelastaja sai hänet pois vedestä. Tilannetta helpotti se, että miehellä oli yllään kelluntatakki. Mies vietiin sairaalaan.

Pelastuslaitos: jäälle ei vielä mitään asiaa

Pohjois-Savon pelastuslaitos varoittaa heikoista jäistä, sillä jään vahvuudessa on erittäin suuria eroja paikasta riippuen.

Palomestari Petteri Lintusen mukaan jäälle ei ole mitään asiaa vielä tässä vaiheessa. Lintunen kaipaa myös pilkkijöiltä malttia odottaa rauhassa jään vahvistumista.

Rannoilla voi olla jo vahvaa jäätä, mutta hieman kauempana jää voi olla hyvin heikkoa. Lumi eristää jäätä hyvin ja jäät vahvistuvat pakkaskelistä huolimatta huonosti.

Jäillä liikkuessa on erittäin tärkeää pitää naskaleita mukana. Myös kelluntapuku on tärkeä turvavaruste.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.