Hyppää sisältöön

Joulunajan tapahtumien järjestäjät ihmeissään – avin linjauksia odotetaan

Tapahtumajärjestäjät Kanta-Hämeessä odottavat aluehallintoviraston linjauksia yleisötapahtumien pitämisestä ja samaan aikaan suunnittelevat tapahtumia siltä varalta, että ne voidaan järjestää. Erityisen pulmallinen tilanne on seurakunnille, joilla on työlistalla paljon hartaushetkiä ja kauneimpien joululaulujen iltoja.

Moni odottaa pääsyä laulamaan kauneimpia joululauluja. Kuva: Timo Jakonen / Kirkon kuvapankki

Monet joulunajan tapahtumajärjestäjät odottavat Aluehallintoviraston linjauksia yleisötapahtumista. Iso kysymys on se, tuleeko ohjeita tapahtumien henkilömääristä ja miten ne vaikuttavat järjestelyihin.

Kanta-Hämeessä on joitakin joulun ajan tapahtumia jo päätetty pitää erikoisjärjestelyin. Esimerkiksi Riihimäellä itsenäisyyspäivän juhla järjestetään kutsuvieraille muutoin suljettuna tilaisuutena ja juhla striimataan. Etelä-Suomen aluehallintovirasto kertoo uusista kokoontumisrajoituksista lähipäivinä.

Seurakunnat miettivät, miten monet hartaushetket pidetään jos rajoituksia tulee

Suurimmat paineet ovat seurakunnissa. Monilla seurakunnilla on jo valmiina suunnitelmat, missä järjestyksessä ne järjestäisivät monia joulun alusajan laulutilaisuuksia ja hartaushetkiä, mutta nyt vain puuttuu tieto siitä, miten niitä voidaan pitää.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kappalainen Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio kertoo, että seurakunnalla on ajatus, että joulua voidaan viettää yhteisöllisesti, mutta asiat ovat auki.

– Seurakunnalla on tulossa kymmeniä hartaushetkiä. Mietimme sitä, voisiko niistä osan siirtää ulos. Kauneimmat joululaulut voisimme striimata. Voimme käyttää seurakunnan väen hankkimaa taitoa striimaamisesta hyödyksi.

– Me odotamme tietoa etenkin siitä, mitkä ovat tapahtumien yleisömäärien rajat. Odotamme tietoa myös korkonapassien käytöstä.

Hallintokappalainen Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio kertoo, että esimerkiksi kauneimmat joululaulut merkitsevät hänelle erittäin paljon.

– Seurakunta haluaa kutsua ihmiset laulamaan yhdessä. Jos se ei onnistu, niin toki joululauluja voi kotisohvallakin laulaa, miettii Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.