Hyppää sisältöön

Virolahden terveysaseman remonttisuunnitelmat ovat paisuneet: hintalappu 826 000 euroa

Virolahden terveysasema on tyhjillään vesivahingon jäljiltä. Lautakunta suosittaa, että terveysasemalle tehdään nyt peruskorjaus vesivahinkokorjauksien lisäksi.

Osa Virolahden terveyspalveluista järjestetään toistaiseksi Miehikkälän terveysasemalla. Arkistokuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Terveysaseman remonttisuunnitelmat ovat paisuneet Virolahdella.

Virolahden terveysasemalla sattui heinäkuussa vakava vesivahinko, jossa palopostista pääsi valumaan kuutioittain vettä terveysaseman lattioille ja kellarikerrokseen. Terveysasema on tällä hetkellä tyhjillään.

Vesivahingon jäljiltä tehdyn kuntoselvityksen perusteella terveysaseman käyttöikää voidaan jatkaa noin 20 vuodella, jos se nyt peruskorjataan myös vesivahinkoalueen ulkopuolelta.

Alunperin suunnitelmana oli maalata terveysaseman seinät, uusia alakatot sekä valaistus. Niiden kunnostamisen hinta-arvio oli 200 000 euroa.

Nyt suunnitelmana on tehdä paljon muutakin. Tarkoituksena on esimerkiksi kunnostaa ikkunat, valaistus, ilmastointi ja tilan läpi menevät viemäröinnit, kertoo tekninen johtaja Markku Uski.

Virolahden kuntatekniikan lautakunta käsitteli asiaa marraskuussa ja päätti suosittaa laajan remontin tekemistä terveysasemalle. Sen hinnaksi tulee 826 000 euroa. Hinnannoususta uutisoi ensin Kymen Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Seuraavaksi asiaa käsittelee kunnanhallitus ja lopullisesti sen hyväksyy kunnanvaltuusto.

Terveysasema on tarkoitus saada takaisin käyttöön elokuussa.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.