"Melkoiset markkinat tulossa toukokuussa" – Kalervo Kummola uskoo Suomen voittavan vihdoin kultaa tulevissa jääkiekon MM-kotikisoissa

Tampereen areena avautuu yleisölle huomenna perjantaina Tappara–Ilves -pelissä. Monitoimihallin rakentaminen otti aikansa, mutta hiljaa tuli lopulta hyvä, summaa jääkiekkovaikuttaja Kalervo Kummola.

Fanituuletus Tampereen Areenan kupeessa.
Tampereen areenan nimeä on veivattu viime aikoina. Koko rakennushankkeen taustalla on ollut vielä suurempi heiluriliike. Vuosien aikana hallia soviteltiin Tampereella muun muassa Sorsapuistoon ja Ratinan kauppakeskuksen paikalle. Yhtenä voimahahmona mukana olleen Kalervo Kummolan mukaan hallin oikea paikka on keskustassa.

Tampereen areenan suuri hetki on käsillä, kun Ilves ja Tappara korkkaavat hallin jään loppuunmyydyssä paikallisottelussa perjantai-iltana.

Tähän pisteeseen on tultu vaiherikasta reittiä. Tuoreimpana käänteenä on monella mielessä hallin nimisponsoriin liittynyt sekasotku, mutta vuosikymmenten aikana on vaihtunut moni muukin seikka rakennuttajasta sijaintipaikkaan.

Radan päälle rakentaminen oli ollut ilmeisesti visioissa jo 50 vuotta sitten, muistelee hallihankkeen purjeisiin alusta asti vauhtia puhaltanut Kalervo Kummola.

– Silloin 1990-luvulla kun tätä uutta hallia ruvettiin puuhaamaan, niin joku lähetti mulle vanhan lehtileikkeen, missä kerrottiin, että jo 1970-luvulla puhuttiin hallin rakentamisesta radan päälle ja se oli silloin vähän liian moderni ehdotus silloin.

Vuosien aikana hallia soviteltiin Sorsapuistoon, Ratinan kauppakeskuksen paikalle, Sarankulmaan ja Tampellaan. Kummolan mielestä ainoa oikea sijaintipaikka on kaupungin ytimessä.

– Kyllä hallin paikka on keskustassa, nimenomaan monitoimihallin. Sinne ei kaikki omilla autoilla pääse, kulku pitää opetella, että tullaan julkisilla välineillä.

Kummolaa halleissa kiehtoo ihmisten viihtyminen.

– Se on osa tämän päivän elämää ja tuo myös elämäiloa kaikille. Ensi kevään mm-kisoista on tulossa “melkoiset markkinat”.

Toukokuun kisoihin ennätysryysis

MM-kisat pelataan 13.-29.5.2022 Tampereella ja Helsingissä. Kaikki Leijonien pelit pelataan Tampereen uudella areenalla.

Ensi kevään jääkiekon MM-kisoissa on ensimmäistä kertaa käytössä lippujen osto-oikeuksien arvonta. Kiinnostuneita oli liikkeellä paljon, arvonnassa haettiin yli 1,6 miljoonaa lippua.

Kaikki Tampereella pelattavat ottelut on varattu loppuun. Helsingissä pelattaviin otteluihin on vielä lippuja saatavilla, myös Tampereelle on vielä myynnissä rajattu määrä VIP-paketteja.

Millä mielellä odotat kevään MM-kisoja? Voit osallistua keskusteluun 3.12. klo 23 asti.

Lue lisää: