Marraskuu oli vähäsateinen, mutta lämpötilaltaan tavanomainen

Marraskuu oli lähes koko maassa tavanomaista vähäsateisempi. Vain idässä satoi paikoin tavallista enemmän. Marraskuun korkein lämpötila oli Salossa mitattu 13,1 astetta, alin Utsjoen -34 astetta. 

Joensuussa lunta oli tänään Forecan sääpalvelun mukaan 30 senttimetriä. Kuva Joensuusta 24. marraskuuta. Kuva: Minna Raitavuo / Lehtikuva

Marraskuu oli tavallista vähäsateisempi lähes koko maassa, kertovat Ilmatieteen laitoksen havaintotiedot (siirryt toiseen palveluun). Ainoastaan idässä oli paikoin tavanomaista sateisempaa.

Marraskuun suurin sademäärä, 88,7 millimetriä, mitattiin Nurmeksen Mujejärvellä. Vähiten satoi Inarin Angelissa Lintupuoliselän havaintoasemalla, missä sademäärä oli 16,1 millimetriä.

Kuukauden päättyessä lunta oli lähes koko maassa, vain etelässä ja lännessä oli paikoin lumetonta. Lunta oli maan itä- ja pohjoisosassa yleisesti 15‒40 senttimetriä.

Lämpötilan osalta marraskuu oli suurimmassa osassa maata tavanomainen marraskuu. Lapissa oli kuitenkin asteen-parin verran tavallista kylmempää ja maan kaakkoisosassa noin asteen verran tavallista lauhempaa.

Marraskuun keskilämpötila vaihteli lounaissaariston noin +5 asteesta pohjoisimman Lapin noin -10 asteeseen.

Marraskuun korkein lämpötila, 13,1 astetta, mitattiin 1.11. Salon Kärkässä. Kuukauden alin lämpötila, -34,0 astetta, havaittiin Utsjoen Kevojärvellä 28.11.