Hyppää sisältöön

Oysin tehohoidon kuormituksen vuoksi yksi koronapotilas on siirretty tänään Kysiin – myös kiireetöntä hoitoa joudutaan yhä siirtämään

Pohjois-Pohjanmaan koronatilanne on vaikeutunut entisestään. Alueelle suunnitellaan myös tiukempia rajoituksia. Oulu kaupunki suosittelee 20 henkilön rajoitusta yksityistilaisuuksiin.

Koronapotilaiden määrä kuormittaa nyt Oysia. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Oulun yliopistollisen sairaalan tehohoitoon kohdistuvan kuormituksen vuoksi potilaita joudutaan siirtämään Oysista nyt Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Asiasta kertoi ensin Kaleva (siirryt toiseen palveluun).

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala kertoo Ylelle, että tehohoidossa on tänään 11 koronapotilasta, joista yksi on siirretty Kysiin.

Kaikkiaan Oysissa on hoidossa 22 koronapotilasta, eilen potilaita oli 25.

Nevalan mukaan ratkaisuun on päädytty siksi, että Kuopion yliopistollinen sairaala koordinoi koko maan tehohoidon tilannetta koronapotilaiden hoidossa. Nevalan mukaan kymmenen tehohoitopotilasta koronan vuoksi on Oysille paljon ja Kysissä on mahdollisuus ottaa potilaita vastaan.

Oysissa oli alkuviikon ajan päätös siirtää ja perua kiireettömiä toimenpiteitä tehohoitoa vaativien koronapotilaiden vuoksi. Maanantaina tehty päätös oli voimassa keskiviikkoon asti.

Vielä tämänkin jälkeen on todennäköistä, että osa toimenpiteitä joudutaan siirtämään ja niistä ollaan potilaisiin yhteydessä.

– Resurssien rajoissa kuitenkin pyritään siihen, että toimenpiteet saataisiin tehtyä, sanoo Nevala.

Oulun kaupungin koronajohtoryhmä on linjannut, että alueellisen koordinaatioryhmän esittämät suositukset otetaan Oulussa käyttöön. Voimassa ovat laaja etätyösuositus, yleinen maskisuositus sekä suositus 20 henkilön rajoitukseksi yksityistilaisuuksiin.

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu 242 uutta tartuntaa.

Suomessa on todettu 1570 uutta koronavirustartuntaa. Kyseessä on suurin päiväkohtainen raportoitu luku Suomessa koko epidemian ajalta.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.