Esiselvitys valmistui: Poliisi ei laiminlyönyt tutkintaa Turun arvokuljetusryöstössä

Poliisia epäiltiin mahdollisista laiminlyönneistä ryöstön yrityksen esitutkinnassa. Poliisi keskeytti tutkinnan muutama vuosi elokuussa 2002 tapahtuneen ryöstön jälkeen, minkä seurauksena muun muassa DNA-löydökset jäivät huomiotta.

Poliisin toimista ei aloiteta esitutkintaa. Kuva: Linus Hoffman/Yle

Syyttäjä ei epäile poliisia rikoksesta vuonna 2002 tapahtuneessa niin sanotun Turun arvokuljetusryöstön tutkinnassa. Syyttäjänä toiminut tutkinnanjohtaja Olli Sulkonen on saanut valmiiksi tapauksen esiselvityksen eikä aloita sen perusteella esitutkintaa.

Syyttäjälaitoksen tiedotteen mukaan selvitysten perusteella ryöstöyrityksen tutkinnassa tapahtuneet mahdolliset laiminlyönnit eivät ole johtuneet siitä, että olisi pyritty siihen, että rikosvastuu ei jutussa toteutuisi.

Esiselvityksen perusteella asiassa ei ole syytä epäillä kenenkään poliisimiehen syyllistyneen törkeään virka-aseman väärinkäyttämiseen. Mahdollisen virkavelvollisuuden rikkomisen ja virka-aseman väärinkäyttämisen syyteoikeus vanhentui vuonna 2017.

Esiselvityksen yhteydessä kuultiin silloista tutkintajohtajaa ja useita tutkijoita.

Viisi aseistettua ryöstäjää yritti tuloksetta tunkeutua arvokuljetusajoneuvon rahaosastoon Turun Tampereentien Prisman parkkipaikalla keskellä päivää elokuussa 2002. Tekijät onnistuivat pakenemaan.

Lue lisää: