Kiimingin Koiteli Elää -festivaali jää tauolle ensi vuodeksi – tapahtuman tulevaisuutta pohditaan

Taiteellinen johtaja Sipe Åqvist sanoo, että nyt on aika ottaa hieman happea. Festivaalin vetovastuuseen toivotaan uusia vapaaehtoisia, tai sen voisi ottaa osin hoidettavakseen jokin kaupallinen toimija.

Kuvassa Koiteli elää -festivaalialuetta vuodelta 2019. Kuva: Risto Degerman / Yle

Oulussa Kiimingin Koiteli Elää -festivaalia ei järjestetä vuonna 2022, eikä sen järjestäminen ole tulevaisuudessakaan aivan varmaa.

Taiteellinen johtaja Sipe Åqvist sanoo, että nyt tapahtumaa järjestävien vapaaehtoisten on aika ottaa hieman happea. Samalla pohditaan festivaalin tulevaisuutta.

– Yhdistyksemme määrittelee, mitä sille tulevaisuudessa tapahtuu. Onko meidän yhteisössämme henkilöitä, jotka lähtevät vetämään sitä eteenpäin vai päätetäänkö, että tapahtuma laitetaan uinuvaan tilaan.

Vaihtoehtona on, että Koiteli Elää -festivaaliin saataisiin kaupallinen yhteistyökumppani palkattuine työntekijöineen.

– Koiteli elää on rekisteröity tavaramerkki. Tietenkin on mahdollista, että me löydämme yhteistyökumppanin, jolla on jo kaupallinen organisaatio, ja jonka kanssa lähdemme eteenpäin yhdessä tuumin.

Åqvist myöntää, että koronavuosilla on ollut myös vaikutusta nyt päätettyyn hengähdystaukoon.

Vuonna 2020 festivaali jouduttiin yleisötapahtumana jättämään väliin koronan jyllätessä, mutta ohjelmaa striimattiin verkon välityksellä. Tänä vuonna taas vielä viime hetkillä jouduttiin jännittämään, onnistuuko tapahtuma.

– Epätietoisuus ja nopeastikin pystyyn laitettu kahden päivän festivaali tuntui ihmisissä, ja varmasti se osaltaan meihin vaikutti.

Koitelin koskien maisemissa ollut festivaali on järjestetty jo kymmenen kertaa. Viime vuosina tapahtuma on ollut hyvin suosittu.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.