Hyppää sisältöön

Avi: Pohjois-Savossa kielletään yli 100 ihmisen tilaisuudet, joissa ei istumapaikkoja kaikille – vaihtoehtona koronatodistuksen käyttö

Koronapassi vaaditaan myös yli 100 ihmisen yhteislaulutilaisuuksiin. 

Itä-Suomen aluehallintovirasto on arvioinut koronarajoitusten tarvetta Pohjois-Savossa. Kuva: Silja Viitala / Yle

Itä-Suomen aluehallintovirasto on arvioinut koronarajoitusten tarvetta Pohjois-Savossa valtakunnallisesti heikentyneen koronatilanteen vuoksi.

Aluehallintovirasto kieltää Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 henkilöä, ja joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja. Myöskään yli 100 ihmisen yhteislaulutilaisuuksia ei sallita.

Kielto on voimassa ajalla 6.12. – 27.12.2021.

Vaihtoehtona rajoituksille on koronapassin käyttö, jolloin tapahtuman järjestäjä voi edellyttää yleisötilaisuuteen osallistuvilta ihmisiltä koronatodistuksen esittämistä.

– Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille, joten päätöksen haitalliset vaikutukset ovat aivan toisenlaiset kuin rajoituksilla on aiemmin ollut, kertoo ylijohtaja Soile Lahti aluehallintoviraston tiedotteessa.

– Toivomme, että tämä kevyt, lyhytaikainen ja kohdennettu rajoitustoimi riittää epidemian suunnan kääntämiseksi, Lahti jatkaa.

Aluehallintoviraston mukaan rajoitusten arviointi käynnistetään aina niillä alueilla, joissa koronan ilmaantuvuus ylittää luvun 100.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan uusia tartuntoja on todettu kahden viikon aikana Pohjois-Savossa 164,9 sataatuhatta asukasta kohden (ilmaantuvuusluku 2.12). Pohjois-Karjalassa vastaava luku on 128,9 (ilmaantuvuusluku 2.12).

Avi pyysi päätöstään varten Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriltä ja Pohjois-Savon kuntien ja kuntayhtymien terveystoimilta sekä Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymältä asiantuntija-arvioita tilanteesta. Pohjois-Savon koronanyrkki suositteli, että suuren riskin massatapahtumissa otetaan käyttöön kokoontumisrajoituksia.

Itä-Suomen aluehallintovirasto ei tässä vaiheessa aseta kokoontumisrajoituksia Pohjois-Karjalan alueelle.

Aiheesta aiemmin: