Tampereen areenalla istutaan ensimmäisissä peleissä, myös seisomapaikoiksi tarkoitetuissa katsomoissa

Tapparan ja Ilveksen pelit avaavat areenan käyttöön perjantaina ja lauantaina. Kirimisestä huolimatta Tampereen keskustaan nouseva areena on vielä vähän kesken.

Perjantain Tappara–Ilves-peli on ensimmäinen areenan tapahtumista. Lauantaina Ilves on isäntäjoukkue Tapparaa vastaan. Kuva: Miikka Varila / Yle

Tampereen uuden areenan seisomapaikat eivät ole vielä käytössä perjantaina ja lauantaina pelattavissa jääkiekon liigaotteluissa. Seisomisen sijaan näillä paikoilla istutaan.

Perjantain Tappara–Ilves-peli on ensimmäinen areenan tapahtumista. Lauantaina Ilves on isäntäjoukkue Tapparaa vastaan.

Jokaiselle otteluun lipun ostaneelle löytyy paikka areenalta, halliyhtiö vakuuttaa.

SRV:n aluejohtaja Henri Sulankivi sanoo, että seisomakatsomo toteutetaan uudessa hallissa siirtokatsomona niin, että se on muutettavissa istumakatsomosta seisomakatsomoksi.

Nyt katsomotoimittaja Arvo Piiroinen Oy:lta puuttuu kuitenkin koronaepidemian takia joitakin komponentteja, joiden piti tulla Euroopasta.

Aikataulu on viivästynyt, sillä seisomakatsomo ei tällaisenaan täytä Piiroisen asettamia vaatimuksia. Vaatimuksiin ei olla päästy koronaviruspandemian aiheuttaman raaka-aineiden ja komponenttien saatavuusongelmien sekä matkustusrajoitusten takia, Arvo Piiroinen Oy:n toimitusjohtaja Mikko Lietzen sanoo tiedotteessa.

Sen takia katsomo pidetään istumakatsomona, eikä paikoilla seistä.

Kaikille lipun ostaneille paikka

Myös liigajoukkueet Ilves ja Tappara ovat tiedottaneet asiasta. Seisomakatsomolle varattu alue toimii istumakatsomona, jossa on numeroimattomat istumapaikat. Kaikille lipun ostaneille on kuitenkin paikka areenalla.

Seisomakatsomosta lipun ostanut voi valita haluamansa istuimen katsomossa merkityltä alueelta päädyssä, johon osti lipun.

Viivästys ei vaikuta areenan yleisökapasiteettiin. Seisomakatsomon puuttuminen vaikuttaa erityisesti areenalla järjestettävien jääkiekko-otteluiden faniryhmiin, jääkiekkojoukkueet pahoittelevat (siirryt toiseen palveluun).

Maamme-laulun ja vastaavien juhlallisuuksien aikana seisominen on sallittua, muuten kehotetaan istumaan.

Pomppiminen tai pääasiallinen jatkuva seisominen on valitettavasti katsomossa kielletty, kunnes seisomakäytön vaatimat lisätuennat saadaan valmiiksi. Näin varmistamme kaikille turvallisen ottelutapahtuman, jääkiekkojoukkueet sanovat.

Tapahtumassa on käytössä koronapassi Pirkanmaan koronatilanteen takia.

Tapparan ja Ilveksen liigajoukkueet muuttavat Hakametsän jäähallista Tampereen keskustaan nousseeseen uuteen areenaan.

Tampereen areenan viralliset avajaiset järjestetään 15. joulukuuta.

Lue lisää: