Sairaalahoidon kuormitus Oysissa jatkuu korkealla – tiukempien rajoitustoimien ja koronapassin laajempi käyttöönotto viivästyy Oulussa

Oulun kaupungin hyvinvointilautakunnan tälle päivälle suunniteltu ylimääräinen kokous peruuntui. Kokouksessa oli tarkoitus käsitellä heikentyneen koronatilanteen vuoksi tartuntatautilain mahdollistamia toimia.

STM:n Voipio-Pulkki: Tehohoidon  kuormitus OYS:ssa on suuri
STM:n Voipio-Pulkki: Tehohoidon kuormitus OYS:ssa on suuri

Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan koronatilanne jatkuu vaikeana.

Maakunnassa on todettu jälleen yli 200 uutta tartuntaa, joista 90 Oulussa.

Sairaalahoidon kuormitus jatkuu myös korkealla. Torstaina Oulun yliopistollisessa sairaalassa koronapotilaita on 20.

Myös sosiaali- ja terveysministeriön aamupäivän infossa nostettiin esiin Oys erityisvastuualueen hankala koronatilanne. Erityisesti tehohoidon kuormitus Oysissa on varsin suurta.

Tiukempien rajoitusten ja koronapassin laajempi käyttöönotto viivästyy Oulussa, sillä Oulun kaupungin hyvinvointilautakunnan tälle päivälle suunniteltu ylimääräinen kokous peruuntui. Kokouksessa oli tarkoitus käsitellä heikentyneen koronatilanteen vuoksi tartuntatautilain mahdollistamia toimia.

Kokous peruttiin, koska sosiaali- ja terveysministeriö lähetti eilisiltana tartuntatautilakia koskevan ohjauskirjeen, jonka vuoksi lautakunnalle annettavan päätösesityksen valmistelu viivästyy ja vaatii neuvonpitoa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja ministeriön kanssa.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.