Annika Saarikko tulee Ykkösaamuun – mitä haluat kysyä valtiovarainministeriltä?

Suomen keskusta ei halua olla hallituksessa, joka ei sitoudu talousryhtiin. Miksi puolue uhkailee usein hallituksesta lähdöllä? TV1:n Ykkösaamun vieraana on keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko.

TV1:n Ykkösaamun vieraana lauantaina 4. joulukuuta on Suomen keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko. Kuva: Benjamin Suomela / Yle

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus on maakuntahallintoineen edennyt niin, että vajaan kahden kuukauden kuluttua on Suomen historian ensimmäiset aluevaalit. Tuliko sotesta sellainen kuin piti ja mitä keskusta tavoittelee aluevaaleissa?

Puolueen kannatus on viimeisen Ylen mielipidekyselyn mukaan 12,5 prosenttia. Kohenisiko kannatus oppositiossa?

Keskustan ja SDP:n välit vaikuttavat karheilta. Yksi yhteenotto oli kiista veikkausvoittovaroista. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) tiedotti kulttuurin ja urheilun leikkauksista, vaikka pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan asian käsittely oli kesken. Millä tolalla ovat hallituksen yhtenäisyys ja työilmapiiri?

Suomessa todetaan koronatartuntoja tuhannesta yli puoleentoista tuhanteen päivässä. Tarvitaanko vielä nykyistä laajempaa yhteiskunnan sulkutilaa?

TV1:n Ykkösaamun vieraana suorassa lähetyksessä lauantaina 4. joulukuuta on keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko. Seija Vaaherkumpu haastattelee.

Saarikolle voi lähettää kysymyksiä osoitteella tv1.ykkosaamu@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella.