Kenraalikunnassa neljä ylennystä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi kenraalikunnan ylennykset ansioituneille toimijoille.

Kenraaliluutnantti Pasi Välimäki. Kuva: Juhani Kandell / Lehtikuva

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2021 ylentänyt kenraalimajuri Pasi Välimäen kenraaliluutnantiksi, prikaatikenraali Kari Nisulan kenraalimajuriksi, eversti Sami Nurmen prikaatikenraaliksi ja kommodori Janne Huuskon lippueamiraaliksi.

Kenraaliluutnantti Pasi Välimäki (s. 1965) on toiminut Puolustusvoimien operaatiopäällikkönä vuodesta 2019 asti. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa Karjalan prikaatin komentajana, Pääesikunnassa sektorijohtajana ja osastoesiupseerina sekä Afganistanissa suomalaisen kriisinhallintajoukon apulaisoperaatiopäällikkönä. Hän ylennettiin kenraalimajuriksi vuonna 2019. Tasavallan presidentti on määrännyt hänet Maavoimien komentajaksi 1.1.2022 lukien.

Kenraalimajuri Kari Nisula. Kuva: Lehtikuva

Kenraalimajuri Kari Nisula (s. 1967) on toiminut Pääesikunnan valmiuspäällikkönä vuodesta 2019. Aiemmin hän on palvellut muun muassa Panssariprikaatin komentajana, sotataidon laitoksen johtajana Maanpuolustuskorkeakoulussa, suomalaisen kriisinhallintajoukon komentajana Libanonissa ja koulun johtajana Panssariprikaatissa. Prikaatikenraaliksi hänet ylennettiin vuonna 2019. Hänet on määrätty Puolustusvoimien operaatiopäälliköksi 1.1.2022 lukien.

Prikaatikenraali Sami Nurmi. Kuva: Lehtikuva

Prikaatikenraali Sami Nurmi (s. 1967) on toiminut Puolustusministeriön kansallisen puolustuksen yksikön johtajana 1.8.2021 alkaen. Aiemmin hän on palvellut muun muassa Maanpuolustuskurssien johtajana, Puolustusvoimien viestintäjohtajana Pääesikunnassa, Euroopan Unionin sotilasesikunnan johtajan avustajana, Uudenmaan prikaatin pataljoonan komentajana, puolustusministerin adjutanttina sekä kansainvälisissä kriisinhallinta- ja sotilasasiamiestehtävissä. Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 2016.

Lippuemiraali Janne Huusko. Kuva: Lehtikuva

Lippueamiraali Janne Huusko (s. 1969) on toiminut Rannikkoprikaatin komentajana vuodesta 2019. Aikaisemmin hän palvellut muun muassa osastopäällikkönä ja apulaisesikuntapäällikkönä Merivoimien esikunnassa, Puolustusvoimien tiedustelulaitoksen apulaisjohtajana sekä sektorijohtajana Pääesikunnassa. Kommodoriksi hänet ylennettiin vuonna 2017. Hänet on määrätty Pääesikunnan valmiuspäälliköksi 1.1. 2022 lukien.

Lisäksi valtioneuvosto tiedotti maanantaina aamulla, että puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti on nimitetty reservissä ensimmäisenä suomalaisena insinöörikenraaliluutnantiksi.