"Mikä ihme sinne jäille vetää oman hengen uhalla" – pelastajat nostivat jäihin pudonneen miehen viime hetkillä

Moottorikelkalla jäälle lähtenyt mies joutui odottamaan avannossa 40 minuuttia ennen kuin hänet pelastettiin Kiuruvedellä. Pohjois-Savossa hukkui eilen kaksi heikkoihin jäihin vajonnutta miestä.

Jäille ei ole vielä mitään asiaa, pelastuslaitokselta varoitetaan.

Noin 70-vuotias mies putosi jäihin moottorikelkan kanssa Kiuruvedellä torstaina. Pelastuslaitoksen mukaan mies oli lähtenyt Majoonjärvelle ajelemaan moottorikelkalla. Hänen poikansa odotti rannalla autossa ja hälytti apua nähdessään isänsä vajoavan jäihin.

Päivystävä palomestari Harri Laukkasen mukaan mies pelastui viime hetkillä. Mies oli odottanut apua 40 minuuttia moottorikelkan päällä istuen.

– Hänelläkin oli puhelin säilynyt kuivana, koska soitin hänelle matkalla paikan päälle ja kysyin tilannetta. Hän sanoi voimiensa ehtyvän. Silloin piti kiirehtiä, Laukkanen kertoo.

Laukkasen mukaan miehen hengen pelasti se, että vesi oli matalalla jään pettämiskohdassa. Mies oli pahasti kylmettynyt ja hänet vietiin ambulanssilla saamaan hoitoa.

– Mies oli kuulemma käynyt ajelemassa jäällä jo aiempina päivinä ja silloin jää oli kestänyt. Nyt hän ajoi hieman eri kohdassa, ja jää petti.

Pohjois-Savossa kaksi noin 70-vuotiasta miestä hukkui eilen heikkoihin jäihin. Kuopiossa iäkäs mies saatiin pelastettua veden varasta. Palomestari Laukkanen ei voi käsittää, miksi jäälle on kaikista varoituksista huolimatta mentävä.

– Mikä ihme sinne jäille vetää oman hengen uhalla. Juuri oli aamun lehdessä näistä kahdesta hukkuneesta.

Pohjois-Savoon on satanut viime päivinä runsaasti lunta. Lumi eristää jäätä hyvin ja jäät vahvistuvat pakkaskelistä huolimatta huonosti.

Lue myös:

Juttua oikaistu 7.12. klo 12:45: Pintapelastajat pelastivat miehen jäistä, ei palomestari itse kuten jutun otsikossa ja jutussa aiemmin väitettiin