Viemäristössä syttynyt tulipalo saatu hallintaan Tampereella – vaara ohi, myrkylliselle savulle altistuneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan

Tulipalo on saanut alkunsa viemäriverkoston kunnostustöiden yhteydessä. Palo on saatu rajattua ja hallintaa. Myrkylliselle savulla altistuneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan.

Tampereella tulipalo viemäristössä
Tampereella tulipalo viemäristössä

Pirkanmaan pelastuslaitos sai illalla noin puoli seitsemän aikaan hälytyksen suuresta tulipalosta maan alla Tampereen keskustassa. Tarkempi paikka on Verkatehtaankadun ja Rautatienkadun risteyksen alueella illan aikana levisi sankkaa mustaa savuaa lähiympäristöön.

Päivystävän palomestarin Heikki Havukaisen mukaan tulipalo sai illalla alkunsa viemäristössä korjaustöiden yhteydessä. Palava materiaali on ollut viemärin sukituksessa käytettävä sukitusmateriaali.

– Tavaraa on ollut aika paljon siellä. Isot mustat savut ovat tulleet Tampereen keskustaan, Havukainen sanoo.

Havukaisen arvion mukaan pelastulaitoksen yksiköitä on kaikkiaan ollut paikan päällä noin kolmekymmentä. Palo saatiin rajattua ja hallintaan illalla ennen kello yhdeksää, mutta palo saattaa kyteä maan alla edelleen.

Hankala sammutuskohde, ei tiettävästi henkilövahinkoja

Palomestarin mukaan sammutuskohde on hankala, koska paikat ovat ahtaita ja niissä on vaikea toimia. Pääasiassa paloa on pyritty sammuttamaan vaahdolla.

Aktiivisten sammutustöiden arvioidaan jatkuvan vielä parin tunnin ajan, jonka jälkeen selvitetään jälkivartiointia.

– Tällä hetkellä tilanne on hyvin hallinnassa, Havukainen sanoo.

Henkilövahinkoja tulipalossa tai sen sammutustöissä ei ole syntynyt.

Pirkanmaan pelastuslaitos suosittelee alueella liikkuneita ja savulle altistuneita tarkastelemaan vointiaan. Tarvittaessa yhteyttä kehotetaan ottamaan päivystysavun puhelinnumeroon 116117. Vakavissa oireissa hätänumeroon 112.

Alueelle annettiin illalla vaaratiedote, joka poistettiin voimasta kello yhdeksän jälkeen..

Tampereen keskustan alueella savuaa ja ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa. Kuva: Eevi Kinnunen / Yle
Viemärissä olevaa tulipaloa sammutetaan Tampereella. Kuva: Miikka Varila / Yle
Viemäristöstä nousi savua vielä noin kello kahdeksan aikaan illalla. Kuva: Miikka Varila / Yle

Juttua päivitetty 2.12. kello 20.53: Päivystävän palomestarin mukaan palo on saatu hallintaan. Savulle altistuneita suositellaan tarkkailemaan vointiaan.

Korjaus 2.12. kello 19.24: Tulipalo on palomestarin mukaan viemäristössä. Ei parkkihallissa, kuten aiemmin kirjoitimme.