Hyppää sisältöön

Seurakunnat: Kuopiossa pääsee laulamaan joululauluja sekä koronapassilla, että ilman

Evankelis-luterilaiset seurakunnat järjestävät tänä vuonna Pohjois-Savossa kahdenlaisia Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia.

Jos kyseessä on kirkossa järjestettävä konsertti, jossa yleisö ei lainkaan laula, voi kirkkoon tulla vapaasti istumapaikkojen mukaisesti. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Kuopion hiippakunnan piispa järjesti iltapäivällä kokouksen, jossa olivat mukana lähes kaikki Pohjois-Savon alueen seurakuntien kirkkoherrat. Kokoukseen osallistuneet pohtivat yhdessä koronarajoituksia hengellisten tilaisuuksien näkökulmasta.

Kuopion alueen evankelis-luterilaisissa seurakunnissa on nyt päätetty, että ne järjestävät tänä vuonna kahdenlaisia Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia, kertoo yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, Kallaveden seurakunnan kirkkoherra Matti Pentikäinen.

Toisissa vaaditaan koronapassi ja kirkko saa täyttyä istumapaikkojen mukaisesti. Toisissa ei vaadita koronapassia, mutta niihin saa tulla korkeintaan 100 ihmistä.

– Vielä ei ole päätetty, mitkä tapahtumista ovat passittomia ja mitkä passillisia. Tuntumani on, että enemmistöön tapahtumista vaaditaan koronapassi, sanoo Pentikäinen.

Seurakunnat tiedottavat tapahtumista tarkemmin verkkosivuillaan viimeistään keskiviikon 8.12. aikana.

Jumalanpalveluksissa puolestaan on käytössä kolmannes kirkkojen tiloista, eikä niissä vaadita koronapassia. Jos kyseessä on kirkossa järjestettävä konsertti, jossa yleisö ei lainkaan laula, voi kirkkoon tulla vapaasti istumapaikkojen mukaisesti.

Seurakunnat suosittelevat kasvomaskin käyttöä kaikissa tilaisuuksissaan.

Avi: Kokoontumisrajoitusten vaihtoehtona koronapassi

Aluehallintovirasto kieltää Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 henkilöä, ja joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja. Myöskään yli 100 ihmisen yhteislaulutilaisuuksia ei sallita.

Kielto on voimassa ajalla 6.12. – 27.12.2021.

Vaihtoehtona rajoituksille on koronapassin käyttö, jolloin tapahtuman järjestäjä voi edellyttää yleisötilaisuuteen osallistuvilta ihmisiltä koronatodistuksen esittämistä. Passin voi ladata tai tulostaa Omakanta-palvelusta.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan (siirryt toiseen palveluun) koronapassia ei voi edellyttää sellaisissa paikoissa, jotka ovat tavanomaisen elämän, lakisääteisten oikeuksien ja palveluiden kannalta välttämättömiä. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi apteekit ja kaupat.

Aiheesta aiemmin: