Hyppää sisältöön

Rauman ja Euran uudet tekojäät auki jo tässä kuussa

Näillä näkymin tekojääradat aukeavat kuun puolivälissä. Projektit ovat herättäneet myös muiden kuntien mielenkiinnon.

Euran ensimmäinen tekojää aukeaa vielä tämän kuun aikana. Raumalla luistelumahdollisuudet lisääntyvät, kun kaupunki saa toisen tekojäänsä. Kuvituskuva.. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Rauman ja Euran uudet tekojäät aukeavat luistelijoille vielä tämän kuun aikana.

Raumalla on jouduttu odottamaan kaukaloa, mutta muuten puitteet on saatu molemmilla kentillä jo valmiiksi. Arvioiden mukaan kentät aukeavat viimeistelytöiden jälkeen kuun puolivälissä.

Raumalaiskiekkoilun Tuki ry rakennuttaa tekojäät yhdessä Rauman kaupungin ja Euran kunnan kanssa. Yhdistys investoi niihin yhteensä yli miljoona euroa. Lisäksi kunnat osallistuvat kustannuksiin pienemmällä osuudella.

Kiinnostusta riittää muuallakin

Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:n puheenjohtaja Rafael Eerola kertoo, että projektit ovat herättäneet myös muiden kuntien mielenkiinnon.

– Paljon on tullut kyselyitä muilta paikkakunnilta, että mitä tällaiset maksavat ja miten näitä tehdään. Nyt kun ilmastonmuutos on menossa, eikä luonnonjäitä oikein ole, on selvää, että tekojäille on tarvetta.

Tekojään avulla luistelukauteen saadaan myös merkittävästi lisää pituutta.

Eurassa ei ole aiemmin ollut tekojäätä. Raumalla Lähdepellon hiekkakentälle rakennettava tekojää on kaupungin toinen.

Raumanmeren tekojää avasi tämän talven kauden viime viikolla.

Raumalaiskiekkoilun Tuki aikoo jatkossakin kehittää Rauman seudun lasten ja nuorten jääurheilumahdollisuuksia. Sen tavoitteena on madaltaa harrastusten aloittamiskynnystä.