Nuori pyysi kuljettajaa hiljentämään vauhtia hetki ennen kuolemaansa Ikaalisissa: Kahdelle autossa olleista tuomiot

Onnettomuudessa kuollut nuori pyysi kuljettajaa autossa hiljentämään vauhtia. Kuljettaja hiljensi vain hetkeksi ja kiihdytti sitten vauhtia uudestaan. Pirkanmaan käräjäoikeus piti tapauksia törkeinä. 

Kuva: Yle Tampere

Ikaalisissa sattui viime elokuussa vakava liikenneonnettomuus. Onnettomuudessa sai surmansa yksi henkilö. Kolme muuta autossa ollutta loukkaantuivat. Auton kyydissä oli neljä noin 20-vuotiasta nuorta.

Nyt yksi autossa olleista on saanut tuomion. Vuonna 1999 syntynyt mies on tuomittu törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Miehellä oli ennestään ehdollinen vankeusrangaistus, joten Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi hänelle 1 vuosi 4 kuukautta vankeutta.

Onnettomuudessa kuollut uhri pyysi kuljettajaa autossa hiljentämään vauhtia. Kuljettaja hiljensi vain hetkeksi ja kiihdytti sitten vauhtia uudestaan. Esimerkiksi tästä syystä käräjäoikeus piti tapauksia törkeinä.

Myös toinen autossa ollut sai tuomion. Vuonna 1999 syntynyt nainen tuomittin 200 euron sakkoihin kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle. Kuljettajaa vaihdettiin kesken ajon.

Auto törmäsi puuhun

Viime elokuussa Ikaalisissa Kuivasenkoskentietä etelään ajanut henkilöauto suistui Kokevedentien risteyksen kohdalla tien vasemmalle puolelle metsään. Kuivasenkoskentie on kapeahko soratie.

Kuljettaja menetti mutkassa ajoneuvon hallinnan ja ajoneuvon suistui metsään ja törmäsi puuhun. Yksi nuorista kuoli ja kolme loukkaantui.

Kuljettaja kiisti syyllistyneensä tekomuodoltaan törkeisiin rikoksiin. Hänen tilannenopeutensa oli liiallista, mutta hän vetosi siihen, että tien pinnalle oli ajettu uusi irtosora, joka oli tehnyt tien pinnasta liukkaan. Kaikilla matkustajilla ei ollut turvavyötä.

Kuljettajan veren alkoholipitoisuus ajon jälkeen mitattiin 2,44 promillea.

Tuomiosta voi valittaa hovioikeuteen.

Lue lisää: