Herätys: Tuhat suomalaista vaatinut korvausta rokotehaitoista, Saarikko Ykkösaamussa, neuvostoarki oli melkoinen miinaharava – kokeile itse

Kerromme päivän uutiset ja puheenaiheet nopeasti.

Terveysviranomaisten mukaan uusia vakavia haittavaikutteita koronarokotteista ei ole ilmaantunut. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Korvauksia myönnetty koronarokotteiden lievistä oireista

Lähes tuhat ihmistä on vaatinut korvauksia koronarokotteesta aiheutuneiden haittavaikutusten takia. Lääkevahinkovakuutusyhtiön mukaan korvauksia on myönnetty tähän mennessä parille sadalle ihmiselle, lähinnä lievistä ohimenevistä oireista. Terveysviranomaisten mukaan vakavat haittavaikutukset ovat erittäin harvinaisia eikä uusia vakavia oireita ole ilmaantunut.

Saarikko haluaa puhua kehyksistä vielä ennen joulua

Annika Saarikko on tänään vieraana Ykkösaamun suorassa haastattelussa. Kuva: Benjamin Suomela / Yle

Korona-ajan talouspolitiikka ei saa jäädä päälle ja talousarvion kehyksistä on pidettävä kiinni, tähdentää valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.). Kehyksissä pysymisestä Saarikko haluaakin keskustella vielä ennen joulua kaikkien hallitusryhmän jäsenten kanssa.

– Korona-ajasta on nyt aika siirtyä kestävää talouskasvua tukevaan politiikkaan. Olen halunnut varmistaa, että hallituskumppanimme ovat tähän valmiita, sanoo Ykkösaamun suoraan haastatteluun kello 10.05 saapuva Saarikko.

Huijausviestit piinaavat ikävästi pakettisesongin aikaan

Viimeksi Postin lähettämiksi naamioituja viestejä oli liikkeellä isompana aaltona pari kolme viikoa sitten. Kuva: Niko Mannonen / Yle

Postin lähettämiksi naamioituja viestejä oli liikkeellä viimeksi muutama viikko sitten isompana aaltona. Erehdyttävän aidoilta näyttävät viestit kehottavat muun muassa tarkastamaan pakettilähetyksen tilanteen. Ikävästi vuoden kovimpaan pakettisesonkiin osuvat huijausviestien aallot eivät ole kuitenkaan ajaneet asiakkaita lykkäämään aitojen postipakettiensa hakemista.

Yksikin väärä valinta, ja joudut KGB:n selliin

Joanna Stingrayn valokuvat kuljettavat pelaajan Neuvostoliiton maailmaan. Kuva: Joanna Stingray / Getty Images

Mahtivaltio Neuvostoliitto kaatui 30 vuotta sitten, mutta millaista elämä siellä oli? Kokeile selviytymispeliä, jossa järjestät bileet ystävällesi Neuvostoliitossa aikana, jolloin selliin saattoi joutua väärästä kirjastakin. Vuoden 1985 Leningradiin sijoittuvan pelin tarina on kuviteltu mutta perustuu neuvostoarjen todellisiin ilmiöihin.

Lappiin luvassa jopa 40 asteen pakkasia ensi yönä

Kuva: Yle

Pakkanen kiristyy entisestään. Kireintä pakkanen on korkeapaineen keskuksen alueella Lapissa, jossa mittari saattaa painua ensi yönä jopa 40 asteen vaiheille. Pakkasessa on suuria paikallisia vaihteluita, ja myös pilvisyyden vaihtelulla on iso vaikutus lämpötiloihin.

Lue lisää Ylen sääsivuilta.